x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Gimnastică pe fitball

Gimnastică pe fitball

de Oana Antonescu    |    03 Mar 2009   •   00:00

Antrenamentele de fitness vă par monotone? Cu o minge specială de gimnastică numită fitball le puteţi face mai relaxante şi mai distractive. Fitballul este ideal pentru stretching, el înlătură tensiunea musculară, tonifică musculatura spatelui şi îmbunătăţeşte echilibrul.



Această minge specială nu este chiar ieftină şi nici uşor de depozitat în casă, însă exerciţiile pe fitball sunt foarte eficiente, solicitante şi în acelaşi timp distractive, ne asigură specialistul în programe de nutriţie şi fitness Luiza Bucur, de la Studio Fitness. Mingea de fitness poate suporta o greutate de până la 300 de kilograme, aşa încât nu trebuie să vă puneţi problema dacă rezistă antrenamentelor. Statura dvs. este însă importantă. Aveţi grijă să alegeţi fitballul în funcţie de statură. Specialistul Luiza Bucur ne propune de această dată un antrenament pe fitball pentru tonifierea muşchilor spatelui şi coapselor. Dacă suferiţi de o afecţiune a coloanei vertebrale sau dacă aţi fost supus recent unei intervenţii chirurgicale este recomandat să cereţi aprobarea medicului dvs. înainte de a efectua un asemenea antrenament.
   





Cu abdomenul pe fitball şi cu mâinile şi vârful picioarelor pe sol, ridicaţi alternativ mâna şi piciorul opus

   
 Cu abdomenul pe fitball şi cu mâinile şi vârful picioarelor pe sol, ridicaţi alternativ picioarele


 
 Cu abdomenul pe fitball şi cu mâinile şi vârful picioarelor pe sol, ridicaţi ambele picioare

   
 Cu abdomenul pe fitball, cu ambele mâini şi cu un picior pe sol, îndoiţi celălalt picior la 90 de grade şi ridicaţi-l apoi spre tavan

×
Subiecte în articol: armonia trupului fitball