x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet În şcoală: Cornuri cu muşte

În şcoală: Cornuri cu muşte

de Cristina Andreea Calin    |    24 Noi 2009   •   00:00

În cursul lunii octombrie, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a verificat modul în care sunt distribuite produsele lactate şi de panificaţie elevilor din învăţământul de stat primar şi gimnazial, precum şi copiilor preşcolari din grădiniţele de stat cu program normal.

Principala neregulă constatată a fost nerespectarea condiţiilor prevăzute în caietul de sarcini privind calitatea produselor şi data limită de consum. Comisarii ANPC au constatat că au fost distribuite cornuri şi produse lactate care aveau ambalaje degradate, cornuri cu mucegai, murdare, cornuri vechi amestecate cu cornuri proaspete. De asemenea, s-au găsit produse de panificaţie care conţineau şuruburi sau insecte. Directorii de şcoli păstrau produsele lactate la temperatura camerei, iar cornurile stăteau aruncate prin locuri neigienice.

Nici producătorii nu au scăpat neamendaţi. Unii dintre ei nu au respectat graficul de livrare, uitând să le aducă elevilor gustarea chiar şi patru zile sau au trimis mai puţine porţii decât era nevoie. În judeţul Galaţi, comisarii au descoperit că operatorul economic a trimis către unităţile de învăţământ alte produse lactate decât cele din contract. De asemenea, au livrat produse care nu respectau normele de etichetare în vigoare.

×
Subiecte în articol: bun de consum