1 martie 2008: Producătorii de dulciuri din Marea Britanie sunt din ce în ce mai preocupaţi de implementarea unor tehnologii de producţie şi ambalare care să corespundă dorinţei consumatorilor de a se hrăni sănătos
Preocupare: Dulciuri mai sănătoase
Producătorii de dulciuri din Marea Britanie sunt din ce în ce mai preocupaţi de implementarea unor tehnologii de producţie şi ambalare care să corespundă dorinţei consumatorilor de a se hrăni sănătos. Decizia a fost luată după ce consumul de ciocolată şi alte produse zaharoase a scăzut drastic în această ţară. Una dintre schimbări este utilizarea unor maşini care să permită utilizarea de suc de fructe adevărat în locul aromelor sintetice care sunt acum în vogă.
Studiu: Lupă împotriva acrilamidei
Oameni de ştiinţă din toată lumea s-au unit pentru a găsi o soluţie pentru scăderea nivelului de acrilamidă, substanţă care apare atunci când alimentele sunt coapte sau prăjite. În 2002, cercetători suedezi au demonstrat că acrilamida este cancerigenă. Una dintre soluţiile oferite de tehnologi a fost adăugarea unor antioxidanţi care împiedică formarea acestei substanţe periculoase. Folosirea rozmarinului pare în acest moment cea mai simplă şi mai naturală armă împotriva acrilamidei.
Cercetare: Broccoli contra cancerului
Administrarea de extract de broccoli poate scădea cu 50% pericolul apariţiei formaţiunilor canceroase, se arată într-un studiu realizat pe animale. În trecut oamenii de ştiinţă au arătat că şi varza, conopida şi varza de Bruxelles are proprietăţi anticancerigene, datorită prezenţei unei substanţe biologic active numită glucozinolat. Chiar dacă studiul a fost realizat pe animale, medicii sunt încrezători că aceste efecte sunt valabile şi în cazul în care broccoli este consumat de oameni.
Descoperire: Şobolan la magazin
Un bărbat din Oţelul Roşu care venise la cumpărături la Timişoara a filmat cu telefonul mobil un şobolan în raionul alimentar al unui hypermarket, iar inspectorii OPC au mers vineri în control la magazinul respectiv. Carmen Ştefan, inspector la OPC Timiş, a declarat că au fost primite sesizări că în hypermarket au intrat păsări, însă nu şi şobolani. Un control a fost început la centrul comercial şi, în funcţie de rezultate, reprezentanţii acestuia ar putea fi amendaţi cu până la cinci mii de lei. Reprezentanţii hypermarketului susţin că ultima deratizare a fost făcută la 18 februarie şi nu ştiu cum a putut ajunge rozătoarea acolo.