PERICOL
În mai multe restaurante chinezeşti din Ungaria au fost depistate urme
de melamină, iar în prezent se efectuează teste la un produs care
conţine lapte praf, descoperit la filiala Nestle din această ţară, au
anunţat autorităţile ungare, relatează AFP. Însă surse oficiale au
precizat că nivelul substanţei nu atinge cota critică la restaurantele
respective. Firma Nestle nu ştie nimic şi contestă rezultatele obţinute
de autorităţile ungare, având în vedere faptul că acelaşi produs a fost
testat în trei laboratoare din lume şi nu au fost detectate urme de
melamină. Nestle Ungaria a cerut controlul stocului de 5,5 tone de
lapte praf, importat din Thailanda, care nu a fost comercializat încă.
PERICOL
În mai multe restaurante chinezeşti din Ungaria au fost depistate urme de melamină, iar în prezent se efectuează teste la un produs care conţine lapte praf, descoperit la filiala Nestle din această ţară, au anunţat autorităţile ungare, relatează AFP. Însă surse oficiale au precizat că nivelul substanţei nu atinge cota critică la restaurantele respective. Firma Nestle nu ştie nimic şi contestă rezultatele obţinute de autorităţile ungare, având în vedere faptul că acelaşi produs a fost testat în trei laboratoare din lume şi nu au fost detectate urme de melamină. Nestle Ungaria a cerut controlul stocului de 5,5 tone de lapte praf, importat din Thailanda, care nu a fost comercializat încă. (N.C.)
ÎNGRIJORARE
Sucurile naturale, băuturile şi dulciurile care se găsesc în automatele din şcoli au conţinut prea mare de zahăr, arată un nou studiu realizat de Universitatea Temple. Companiile producătoare susţin că deja au început să ia măsuri pentru reducerea conţinutului pachetelor, exprimându-şi grija pentru faptul că, prin vânzarea acestor produse, elevii şi studenţii sunt încurajaţi să consume alimente care conţin multe calorii. Această descoperire vine la puţin timp după ce autorităţile din America au declarat că depun eforturi considerabile de a le oferi adolescenţilor o alimentaţie cât mai sănătoasă. Sucurile naturale nu reprezintă deloc o modalitate de a ne hrăni sănătos din cauza conţinutului prea ridicat de zahăr, care poate duce la apariţia diabetului de tip 2. (N.C.)
DECIZIE
Administraţia pentru Alimente şi Medicamente din SUA (FDA) susţine că nu poate stabili o doză pentru consumul de melamină care să nu dăuneze copiilor, în urma pericolului contaminării cu această substanţă a produselor provenite din China care conţin lapte praf. Forul a menţionat că nu este în măsură să facă acest lucru, deoarece situaţia este deocamdată incertă şi nu deţine toate datele cu privire la această problemă. Mai mult, FDA crede că toate grijile au la bază exagerări, situaţia nefiind atât de dramatică precum o prezintă cei din industria alimentară. Administraţia a dat însă asigurări că este pregătită să ia măsuri imediate şi că îi va informa pe consumatori cu privire la toate studiile care se vor face. (N.C.)
Citește pe Antena3.ro