x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Noul morcov bogat în calciu

Noul morcov bogat în calciu

de Nicoleta Catana    |    15 Ian 2008   •   00:00

15:38:• Cercetătorii americani au creat un soi de morcov modificat genetic, foarte bogat în calciu, care ar putea fi inclus în dieta persoanelor bolnave de osteoporoză, potrivit unui studiu publicat în Proceedings of the National Academy of Sciences.



Cercetătorii americani au creat un soi de morcov modificat genetic, foarte bogat în calciu, care ar putea fi inclus în dieta persoanelor bolnave de osteoporoză, potrivit unui studiu publicat în Proceedings of the National Academy of Sciences.

Oamenii de ştiinţă de la Colegiul de medicină Baylor din Texas speră ca super-morcovul să fie inclus în dieta persoanelor care suferă de boli povocate de deficitul de calciu, precum osteoporoza sau osteogeneză imperfectă (boala oaselor de sticlă).

Persoanele care includ în dieta lor morcovul pot beneficia de o cantitate de calciu cu 41% mai mare decât cea obţinută din consumul de morcovi obişnuiţi, spun cercetătorii. Însă leguma trebuie să treacă printr-o serie de teste pentru a primi aprobare de comercializare. Profesorul Kendal Hirschi, coautor al studiului, a declarat că aceşti morcovi se cultivă sub monitorizare atentă, într-un mediu controlat. Pentru a obţine leguma, cercetătorii au modificat o genă din structura acestuia care permite calciului să treacă mai uşor prin membranele legumei. Morcovul nu ar putea acoperi singur necesarul zilnic de 1.000 de miligrame de calciu, dar cercetătorii speră să poată obţine şi alte legume bogate în acest mineral. Produsele lactate constituie sursa principală de calciu, dar unele persoane au alergii la aceste alimente, în timp ce altele nu le consumă din  cauza conţinutului ridicat de grăsimi. Cercetătorii lucrează acum la un soi de broccoli care conţine mai mult sulforafan, o substanţă care poate preveni cancerul

×
Subiecte în articol: bun de consum calciu