x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Pilates reconturează abdomenul

Pilates reconturează abdomenul

de Oana Antonescu    |    21 Iul 2009   •   00:00
Pilates reconturează abdomenul

Abdomenul este o zonă pe care grăsimea se depune cu uşurinţă şi, din păcate, se elimină foarte greu. Exerciţiile obişnuite de aerobic nu dau rezultate imediat, în consecinţă devin plictisitoare şi multe femei le abandonează într-un final. Abdomenul plat şi ferm la care visează orice femeie se poate obţine printr-o metodă diferită şi mult mai eficientă: Pilates.

Joseph Pilates, cel care a conceput această formă de antrenament, a urmărit nu doar conturarea siluetei şi obţinerea unei forme fizice bune, ci şi îmbunătăţirea controlului minţii asupra corpului. El a îmbinat gimnastica cu yoga şi a obţinut aceste exerciţii pentru trup şi psihic. Simultan, ele reuşesc să ne tonifice musculatura şi să ne relaxeze psihic, aşa încât antrenamentele să devină o plăcere, şi nu o corvoadă. "Cu Pilates învăţăm să ne coordonăm corpul şi să devenim mai flexibili. Cu o respiraţie corectă, vom reuşi să ne relaxăm şi să avem un tonus foarte bun după antrenamente", potrivit specialistului în programe de nutriţie şi fitness Luiza Bucur, de la Studio Fitness.

Îi puteţi trimite specialistului nostru întrebările şi părerile dumneavoastră în legătură cu exerciţiile fizice prezentate pe site-ul www.luiza-bucur.ro sau pe adresa de e-mail: oana.antonescu@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: armonia trupului