x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Producătorii de carne, păsuiţi

Producătorii de carne, păsuiţi

de Cristina Andreea Calin    |    02 Noi 2009   •   00:00

Un comitet de specialitate al Uniunii Europene (UE) a aprobat solici­tarea României privind prelungirea perioadei de tranziţie, cu până la doi ani, pentru o serie de unităţi din industria cărnii, astfel încât acestea să se alinieze la cerinţele europene. 

Comitetul permanent pentru Lan­ţul Alimentar şi Sănătate Animală din UE a aprobat solicitarea României de prelungire a perioadei de tran­zi­ţie, până în decembrie 2011, pentru o serie de unităţi din industria cărnii. Prelungirea acordată este de maximum doi ani şi oferă şansa unor unităţi de pre­lucrare a cărnii şi a peştelui şi unor depozite frigorifice să finalizeze procesele de restructurare şi moder­ni­za­re şi să se alinieze cerinţelor struc­tu­rale europene, se arată într-un comunicat al ANSVSA.

Propunerea de prelungire a perioadei de tranziţie a fost susţinută prin mai multe argumente, printre care ponderea de pes­te 80% a unităţilor din România care au fost listate pentru tranziţie înainte de aderare şi acum sunt conforme cu normele europene. În ace­laşi timp, închiderea unităţilor res­pective ar fi însemnat pierderea a aproximativ 5.000 de locuri de mun­că în zone rurale. Pentru monitori­zarea situa­ţiei, România va trimite două rapoarte.

×
Subiecte în articol: bun de consum