x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Restricţii la reclamele pentru lactate

Restricţii la reclamele pentru lactate

de Nicoleta Catana    |    25 Mar 2008   •   00:00

Producătorii de lactate din Marea Britanie au solicitat o reanalizare a modului în care produsele lor sunt văzute de nutriţioniştii din Uniunea Europeană. Acest lucru urmează să aibă loc în cadrul dezbaterii guvernamentale care va avea loc luna viitoare, când se va discuta extinderea restricţiilor impuse reclamelor.

Producătorii de lactate din Marea Britanie au solicitat o reanalizare a modului în care produsele lor sunt văzute de nutriţioniştii din Uniunea Europeană. Acest lucru urmează să aibă loc în cadrul dezbaterii guvernamentale care va avea loc luna viitoare, când se va discuta extinderea restricţiilor impuse reclamelor. Iniţiativa vine ca urmare a intenţiei a unui membru al Parlamentului din Anglia de a înainta o notă prin care cere extinderea restricţiei reclamelor la produsele junk care include şi anumite lactate, pentru a evita ca anunţurile publicitare să fie vizionate înainte de ora 21:00. Industria produselor lactate din Marea Britanie a cerut Westminster Forum, un sistem prin care Guvernul şi cei care se ocupă cu activităţile din domeniu centralizează informaţiile, să dezbată subiectul, despre care se crede că interzicerea reclamelor nu a fost eficientă până acum şi nu ar mai trebui extinsă. Măsurile vin după ce industria alimentară continuă să promoveze produsele lactate ca o parte vitală a unei diete sănătoase pentru a elimina grijile pe care le au consumatorii cu privire la conţinutul de grăsime din anumite tipuri de brânză şi iaurt.

 

Profilul nutriţional este definit de oamenii de ştiinţă ca profilul produselor a căror compoziţie nutriţională este benefic sănătăţii. Un director din cadrul Asociaţiei Produselor Lactate din Marea Britanie este foarte îngrijorat deoarece obezitatea a atins cote alarmante în Regat şi susţine că indistria alimentară este dispusă să coopereze cu Guvernul pentru a lua măsurile care se impun.  Experţii în nutriţie de la Fundaţia Britanică de Cardiologie susţin că numai o balanţă echilibrată şi un consum moderat sunt cele mai bune soluţii pentru a avea o alimentaţie cât mai sănătoasă şi că nici un tip de produs sau băutură nealcoolică nu garantează acest lucru.

×
Subiecte în articol: bun de consum lactate