x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Rezonanţa emoţională atrage partenerul potrivit

Rezonanţa emoţională atrage partenerul potrivit

01 Oct 2008   •   00:00

Am văzut de curând o reclamă la televizor pentru telefonie mobilă, care are un mesaj de genul "Eu sunt fratele meu, eu sunt toţi cei pe care îi cunosc şi pe care nu i-am cunoscut încă, eu sunt fiecare dintre voi..." şi mi-a plăcut mesajul ei, pentru că exprima foarte bine ceea ce ştie doar sufletul, iar raţiunea, nu. Şi anume, că suntem cu toţii Unul.



Am văzut de curând o reclamă la televizor pentru telefonie mobilă, care are un mesaj de genul "Eu sunt fratele meu, eu sunt toţi cei pe care îi cunosc şi pe care nu i-am cunoscut încă, eu sunt fiecare dintre voi..." şi mi-a plăcut mesajul ei, pentru că exprima foarte bine ceea ce ştie doar sufletul, iar raţiunea, nu. Şi anume, că suntem cu toţii Unul. Când vom acţiona ca şi cum am fi ceilalţi, când ne vom pune în locul lor şi nu ne vom mai teme să empatizăm cu ei, când vom şti că suntem responsabili pentru impactul gândurilor noastre asupra lor, dar şi pentru interpretările personale pe care le dăm mesajelor primite de la ei, când ne vom gândi la ei ca şi la noi înşine, cu dragoste, atunci vom fi mai aproape de ceea ce dorim, adică vom trăi acea magie pozitivă a "sufletelor-pereche". A cere, aşadar, ca soţul sau soţia să se schimbe şi să devină altcineva decât ceea ce sunt acum (aspect care, desigur, ne reflectă fidel, altfel nu am forma un cuplu) şi care să ne ofere acea dragoste romantică după care tânjim este aproape o contrazicere a ceea ce suntem în prezent, pentru că interiorul nostru rezonează invizibil cu al celuilalt. Cerându-i să fie altceva decât ceea ce e, ne cerem nouă să ne schimbăm de fapt, dar fără să conştientizăm aceasta. Cu alte cuvinte, nu ne place ceea ce e înăuntrul nostru. Deci, dacă dorim alt comportament al partenerului, în mare trebuie să privim cu atenţie în noi şi să cercetăm ce anume l-a determinat pe el să se manifeste astfel sau de ce anume l-am atras. Aşadar,  la întrebarea "există suflete-pereche"? (şi mă refer aici la sensul pozitiv al legendei), aş oferi răspunsul: da.

Şi e posibil ca "sufletul tău pereche" să fie chiar lângă tine, cel pe care crezi că îl cunoşti de o viaţă, dar pe care nu l-ai înţeles niciodată cu adevărat, nu l-ai perceput încă pozitiv, pentru că de fapt, adânc, în interiorul tău, nu ai putut vedea mai întâi cât de frumos şi de minunat eşti, în ciuda tuturor încercărilor prin care ai trecut.

×
Subiecte în articol: suflet