x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Semintele MIRACULOASE care tratează boli

Semintele MIRACULOASE care tratează boli

de IncomeMagazine    |    18 Noi 2013   •   09:21
Semintele MIRACULOASE care tratează boli
Sursa foto: Creatas Images/Getty Images/Creatas RF

Majoritatea fructelor şi legumelor conţin seminţe. În multe cazuri, după ce consumăm fructul, seminţele sunt aruncate. Trebuie să cunoaştem că acestea sunt foarte bogate în nutrienţi. Consumul lor între mese şi în timpul pauzelor este benefic pentru organism.

Citeste si Dieta cu miere si scortisoara

Din seminţe putem pregăti diferite tincturi împotriva bolilor, uleiuri, infuzii. În medicina naturistă există o mulţime de reţete care conţin seminţe. Ele pot fi folosite ca terapie, pentru a ameliora anumite boli, contra răcelilor, asupra rinichilor şi alte organe.

Seminţele de dovleac pentru inimă. Dietologii afirmă că seminţele de dovleac conţin foarte multe vitamine, grăsimi şi microelemente. Sunt indicate în lupta cu balonarea, prostatita şi constipaţia. Acestea întăresc muşchii cardiaci şi rinichii, ajută la creşterea părului şi elimină metalele grele din organism. În cosmetologie, seminţele de bostan tratează tenul. Specialiştii spun că acestea desfundă vasele de sânge, reglează colesterolul şi stimulează activitatea rinichilor. Se recomandă şi persoanelor cu boli hepatice, cardiovasculare, femeilor însărcinate şi copiilor.

Citeste si Ceapa, un remediu naturist nestiut de mulţi

Seminţele de in
împiedică creşterea celulelor prostatei. Seminţele de in le putem folosi împotriva imflamaţiilor tubului digestiv. Extractul din seminţe de in se poate folosi împotriva hipertrofiei prostatei. Dacă doriţi să vindecaţi cancerul de colon, seminţele de in sunt indicate. Făina din seminţe de in are proprietăţi calmante şi antiseptice.

Citeste AICI despre efectele benefice ale semintelor de struguri si pepene rosu

×
Subiecte în articol: seminte