x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Stretching antistres

Stretching antistres

de Oana Antonescu    |    20 Ian 2009   •   00:00

Grijile financiare se fac din ce în ce mai simţite şi suntem pe zi ce trece mai solicitaţi de programul de lucru. Devenim mai irascibili, mai tensionaţi, mai obosiţi şi mai stresaţi.



Iar dacă nu învăţăm să ne relaxăm nu doar că vom da un randament mai scăzut la serviciu, dar riscăm să ne îmbolnăvim. Stresul prelungit are consecinţe grave asupra organismului: boli de inimă, accidente vasculare cerebrale, boli digestive, sistem imunitar slăbit, tulburări de somn, depresie, chiar psihoze. Iată de ce este atât de important să ne îngrijim de starea noastră psihică şi să căutăm metode de detensionare. Specialistul în programe de nutriţie şi fitness Luiza Bucur, de la Studio Fitness, ne propune stretchingul ca metodă antistres. Este cea mai simplă şi cea mai la îndemână formă de exerciţiu fizic. Poate fi practicată la orice vârstă pentru că nu suprasolicită organismul. Stretchingul poate fi practicat oriunde şi oricând, fără echipamente speciale şi fără să fim nevoiţi să ne deplasăm la o sală de fitness. Exerciţiile de stretching induc o stare generală de bine, conferă o mai mare flexibilitate, detensionează musculatura şi chiar ard calorii.

Specialistul Luiza Bucur ne propune câteva exerciţii ce pun sângele în mişcare şi oxigenează creierul. Menţineţi fiecare poziţie timp de 20 de secunde.

 
Din şezut, cu un picior flexat, atingeţi vârful piciorului întins

 
 Din şezut, cu spatele drept, duceţi piciorul peste cel de sprijin, cu talpa pe sol şi trageţi de genunchi spre piept

 
 Cu umerii, braţele şi tălpile sprijinite pe sol, ridicaţi uşor trunchiul

 
 Din şezut, cu picioarele încrucişate şi spatele drept, duceţi braţul coroană sus şi îndoiţi uşor trun-chiul lateral

 
 Din şezut, cu picioarele încrucişate şi spatele drept, întindeţi ambele mâini deasupra capului  Din şezut, fixaţi o mână pe umăr şi cu cealaltă duceţi capul lateral

×
Subiecte în articol: armonia trupului din şezut