Reducerea consumului de zaharuri rafinate vă poate salva copilul de la boli de inimă şi obezitate, potrivit unui studiu publicat în Jurnalul Asociaţiei Americane a Dieteticienilor.
Rae-Ellen Kavey, conducătoarea cercetării, atrage atenţia că majoritatea copiilor îşi iau cea mai mare parte a caloriilor din băuturile carbogazoase îndulcite cu zahăr, glucoză sau dextroză. Problema cea mai mare este că, din lipsa activităţii fizice, apare un dezechilibru între aportul şi consumul de calorii, ajungându-se de cele mai multe ori la obezitate. Potrivit unei statistici recente, o treime din copiii americani au ajuns să aibă această problemă de greutate.
În mod particular, cercetătoarea a subliniat că fructoza combinată în mod frecvent cu glucoza reprezintă un pericol pentru sănătatea inimii.
Kavey a declarat că obezitatea reprezintă un factor de risc enorm pentru bolile cardiovasculare, la maturitate declanşându-se arteroscleroza şi alte maladii ale inimii.
De asemenea, consumul ridicat de zaharuri rafinate în copilărie duce la distrugerea metabolismului lipidelor, la presiune arterială ridicată, rezistenţă la insulină.
În concluzie, cercetătoarea recomandă adoptarea unui stil de viaţă sănătos încă din copilărie, pentru a evita probleme grave, chiar boli fatale la maturitate.