x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Zahărul îmbolnăveşte inima

Zahărul îmbolnăveşte inima

de Cristina Andreea Calin    |    12 Oct 2010   •   00:00

Reducerea consumului de zaha­ruri rafinate vă poate salva copilul de la boli de inimă şi obezitate, potrivit unui studiu publicat în Jurnalul Asociaţiei Americane a Dieteticienilor.

Rae-Ellen Kavey, condu­cătoarea cercetării, atrage atenţia că majoritatea copiilor îşi iau cea mai mare parte a caloriilor din băuturile carbogazoase îndulcite cu zahăr, glucoză sau dextroză. Problema cea mai mare este că, din lipsa activităţii fizice, apare un dezechilibru între aportul şi consumul de calorii, ajungându-se de cele mai multe ori la obezitate. Potrivit unei statistici recente, o treime din copiii americani au ajuns să aibă această problemă de greutate.

În mod particular, cercetă­toarea a subliniat că fructoza combinată în mod frecvent cu glucoza reprezintă un pericol pentru sănătatea inimii.

Kavey a declarat că obezitatea reprezintă un factor de risc enorm pentru bolile cardiovasculare, la maturitate declanşându-se arte­roscleroza şi alte maladii ale inimii.

De asemenea, consumul ridicat de zaharuri rafinate în copilărie duce la distrugerea metabolismului lipidelor, la presiune arterială ridicată, rezistenţă la insulină.
În concluzie, cer­cetătoarea recomandă adop­tarea unui stil de viaţă sănătos încă din copilărie, pentru a evita probleme grave, chiar boli fatale la maturitate.

×
Subiecte în articol: bun de consum