x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Webcam Documentare istorice Atentate impotriva lui Hitler, ultimul DVD din seria documentarelor istorice Discovery

Atentate impotriva lui Hitler, ultimul DVD din seria documentarelor istorice Discovery

28 Mai 2014   •   10:30
Atentate impotriva lui Hitler, ultimul DVD din seria documentarelor istorice Discovery

Joi, 29 mai, apare împreună cu Jurnalul Naţional cel de-al patrulea DVD si ultimul din seria de documentare istorice marca Discovery, Atentate impotriva lui Hitler.
O analiza atenta a celebrului atentat de la 20 iulie 1944 care viza eliminarea lui Hitler si neutralizarea trupelor SS.

„ Nu puţini au fost cei care au încercat să pună capăt nazismului atentând la viaţa lui Hitler. Norocul s-a dovedit a fi însă, de fiecare dată, de partea dictatorului. Orice tentativă părea de la bun început sortită eşecului. Totuşi, în Germania anului 1944, membrii unui comitet de rezistenţă împotriva nazismului s-au atat mai aproape decât oricine altcineva de a schimba istoria omenirii. Conspiraţia lor de proporţii epocale avea drept scop nu doar eliminarea lui Hitler, ci şi neutralizarea trupelor SS şi instaurarea unui guvern provizoriu care să pună capăt războiului.
Cu greu vom întâlni alt fapt istoric care sa fi fost analizat cu atâta minutiozitate, pâna la cel mai mic detaliu. Asta ne-ar putea face sa credem ca stim cu exactitate tot ce s-a întâmplat în acea zi, dar nici c-am putea fi mai departe de adevar; în mod paradoxal, istoricii nu reusesc sa cada de acord asupra multor detalii care au conturat acea zi istorica.”
Nu pierdeţi, aşadar, această serie de documentare Discovery, serie care prezintă pagini de istorie care au intuenţat evoluţia civilizaţiei.

În fiecare joi, numai cu Jurnalul Naţional, la preţul de 10,9 lei.

Calendarul apariţiilor:
8 mai - Antoniu şi Celopatra
15 mai - Armata pierdută a lui Napoleon
22 mai - Cruciadele
29 mai - Antentate împotriva lui Hitler

×