x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica U2 aniversează 40 de ani de la înfiinţare

U2 aniversează 40 de ani de la înfiinţare

27 Sep 2016   •   13:35
U2 aniversează 40 de ani de la înfiinţare

Fanii trupei irlandeze U2 sărbătoresc săptămâna aceasta 40 de ani de când cei patru membri ai trupei s-au reunit pentru prima dată în bucătăria bateristului Larry Mullen pentru a repeta, relatează EFE. 

Bono (solist), The Edge (chitară, clape şi voce) şi Adam Clayton (bas) au răspuns în urmă cu patru decenii la anunţul postat de Mullen pe uşa clădirii Temple Mount School din Dublin, în care scria: "Baterist caut muzicieni pentru a forma o trupă". 

Coincizând cu aniversarea naşterii trupei, Little Museum din capital irlandeză dedică grupului o expoziţie despre istoria sa cu materiale furnizate de fani, iar la sfârşitul săptămânii se vor organiza diferite concerte ca omagiu adus U2. 

La 25 septembrie 1976, patru adolescenţi cu plete, îmbrăcaţi în blugi şi jachete de piele s-au întâlnit pentru a forma o trupă pe care au numit-o iniţial Feedback. 

"Acest ciudat grup de oameni s-au reunit în bucătăria mea din Artane -zona rezidenţială din nordul oraşului Dublín. Şi aici a început totul", a scris Mullen pe pagina de internet a U2. 

Clayton a mărturisit că a descoperit rock and roll-ul cu trei ani în urmă - când avea 13 ani - şi l-a convins pe tatăl lui să-i cumpere o chitară bass: "Pur şi simplu suna bine pentru mine. Profund, debordant şi satisfăcător", a scris muzicianul. 

Plini de pasiune şi inspiraţie pentru muzica punk, cei patru au repetat ore întregi în bucătăria lui Mullen. 

Primul lor album ca U2 s-a intitulat 'Boy' (1980), dar a fost cu 'War' (1983) - al treilea lor album - când au ajuns pe primul loc în topul Marii Britanii. 

În prezent, trupa deţine mai multe premii Grammy decât oricare altă trupă, având în vedere că în patru decenii de carieră U2 a acumulat în total 22 de trofee şi a vândut aproximativ 150 de milioane de exemplare în întreaga lume.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: u2 implineşte 40 de ani