x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea copilului Sute de copii controlaţi după moartea nepoatei lui Prunariu

Sute de copii controlaţi după moartea nepoatei lui Prunariu

de Monica Cosac    |    Dan Radu    |    10 Aug 2015   •   22:51
Sute de copii controlaţi după moartea nepoatei lui Prunariu
Sursa foto: drpnncpp/Getty Images/iStockphoto

Arina, nepoata cea mare a cunoscutului cosmonaut, a murit de meningită, în mai puţin de o oră după ce a fost adusă în stare foarte gravă la Institutul „Matei Balş” din Bucureşti.

Citeşte şi Anchetă după moartea nepoatei lui Prunariu

Fetiţa se întorsese dintr-o tabără organizată pe o insulă dunăreană de lângă Capidava, unde fusese invitat şi bunicul său. Alţi 100 de copii sunt ţinuţi sub observaţie.

Citeşte şi TRAGEDIE pentru familia lui Dumitru Prunariu: ”S-a făcut îngeraș”

„Nepoţica noastră Arina s-a făcut îngeraş. O meningită fulminantă ne-a răpit-o în câteva ore”, a scris Dumitru Prunariu, duminică, pe o reţea de socializare. Nepoata cea mare a cosmonautului, în vârstă de 11 ani, s-ar f i îmbolnăvit după ce a fost în tabără, apoi a mers câteva zile la mare, împreună cu familia, unde au fost cazaţi la un hotel de lux din Mamaia.

Citeşte şi Infecţie virală sau bacteriană? Aceasta e întrebare la care răspunsul îl poate da un simplu test de sânge

Decesul s-ar fi produs în urma unui şoc toxico-septic, însă germenul care a răpus-o pe fetiţă nu a fost încă identificat de medici, fiind necesare două zile pentru testare.

Citeşte şi Un virus a transformat-o în câteva ore într-un ZOMBI

Potrivit informațiilor obținute de Jurnalul Național, nepoata legendarului cosmonaut a fost într-o tabără pe o insulă dunăreană, situată la 20 kilometri nord de Cernavodă, unde printre sute de invitaţi s-a numărat şi bunicul său, Dumitru Prunariu. Este vorba de Academia de Vară pentru tineret, Ştiinţă, Viitorologie şi Science- Fiction „Atlantykron”, o tabără exclusivistă care se desfăşoară, fără întrerupere, de 24 de ani, lângă satul şi ruinele cetăţii antice Capidava.

Citeşte şi Medicii i-au spus că NU VA MAI MERGE niciodată, dar a reuşit să câştige un campionat de DANS

Alexandru Mironov, fondatorul programului „Atlantykron”, spune că fetiţa a plecat din tabără miercuri, făcându-i-se rău la sosirea în Bucureşti. „A fost chemată Salvarea, iniţial s-a crezut că este vorba de o toxiinfecţie alimentară. Ulterior s-a dovedit că era vorba de meningită.

Citeşte şi Vaccinul contra meningitei B

Pentru mine este uluitor că ştiinţa secolului XXI nu poate lupta împotriva unei bacterii”, a declarat acesta. Mironov spune că Arina venise la Atlantykron dintr-o altă tabără, iar simptomele meningitei nu au fost resimţite de niciun alt copil prezent pe insulă.

Citeşte şi Medic neurochirurg, după ce a stat în comă timp de șapte zile: Raiul există. Am văzut norișori roz şi am ascultat cântece angelice!

„Au fost toţi chemaţi la control (400 - n.red.), cum este firesc în astfel de cazuri, însă nu s-au găsit simptome la alţi copii. Am înţeles că sunt ţinuţi sub observaţie”.

Citeşte şi Momentul în care o mamă îşi sărută fetiţa de adio. Medicii i-au spus că micuţa urmează să moară. Dar ceva miraculos se întâmplă...

Reprezentanţii Institutului „Matei Balş” au confirmat decesul fetiţei, cauzat de meningită. „Avem un singur caz confirmat de meningită. Din păcate, pacienta a murit. La noi au mai ajuns aproximativ 100 de copii, cei care au intrat în contact cu pacienta. În rândul lor nu este niciun alt caz confirmat, însă sunt ţinuţi sub observaţie şi se iau măsuri de prevenire”, a declarat, pentru Jurnalul Naţional, purtătorul de cuvânt al Institutului de Boli Infecţioase „Matei Balş”, Cătălin Apostolescu. Potrivit unor surse, şi alți membri ai familiei micuței Arina sunt sub observație.

Cum se manifestă afecțiunea

Meningita este o inflamare a meningelor, membranele care acoperă creierul şi măduva spinării, şi este cauzată de virusuri sau bacterii. În cazuri rare, boala poate fi cauzată şi de fungi, paraziţi sau boala Lyme. Meningita este o boală foarte gravă, cu o evoluţie variabilă, ce poate merge de la vindecarea spontană până la deces.
 

×
Subiecte în articol: meningită deces dumitru prunariu