x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei De ce e bine să mânânci varză. Efectele minunate asupra părului tău

De ce e bine să mânânci varză. Efectele minunate asupra părului tău

20 Feb 2017   •   22:44
De ce e bine să mânânci varză. Efectele minunate asupra părului tău

Vrei ca firele de păr să fie mai puternice și mai groase? Dacă asta este ceea ce-ți dorești, atunci încearcă una dintre rețetele de măști pentru păr pe bază de varză, scrie clicksanatate.ro.

S-au spus atât de multe despre varza creață, și despre proprietățile sale magice pentru păr încât este timpul să descoperi măștile pentru păr cu acest ingredient. Chiar dacă nu are un aspect prea plăcut, pasta verde este un centru de putere de vitamine și minerale esențiale pentru sănătatea părului.

Varza conține aproximativ 90 % din necesarul de vitamina C al organismului, care crește nivelul de colagen, îmbunătățește elasticitatea părului, care, la rândul său, conferă flexibilitate și finețe firului de păr. De asemenea, este o sursă de zinc, fier, cupru și potasiu, fiind mineralele care ajută la regenerarea de noi celule de păr și reduc ruperea.

Citește și: Frumoasă, cu citrice

Complexul de vitamina B prezent în varză stimulează generarea de celule roșii din sânge, care, la rândul său, transportă oxigenul și substanțele nutritive către foliculii scalpului. În plus, conține și un nivel ridicat de acizi grași omega 3, care previn mătreața, scalpul gras și restabilesc echilibrul pH-ului.

Pentru ca părul tău să se bucure de toate beneficiile varzei, iată câteva rețete de măști pentru păr pe care le poți încerca.

×
Subiecte în articol: varza fire de păr ten