Consumul zilnic a patru cești de cafea - sau mai mult - poate reduce semnificativ riscul de recidivă în cancerul de colon, în stadiul al III-lea, demonstrează un studiu care a implicat 1000 de pacienți. Aceștia fuseseră operați și supuși chimioterapiei.
Citeşte şi Incredibil! Acest CONDIMENT este MAI PUTERNIC DECÂT CAFEAUA! Află ce alte motive ai să-l consumi în fiecare zi
Cercetătorii de la Dana-Farber Cancer Center din Boston au descoperit că cele mai mari beneficii le-au obținut cei care au băut cel puțin patru cești de cafea pe zi, adică aproximativ 460 miligrame de cofeină.
Citeşte şi ATENȚIE! Orezul poate cauza cancer. Iată motivul!
„Acești pacienți au in prezent un risc cu 42% mai scăzut ca boala să recidiveze decât cei care nu au consumat cafea și cu 33% mai scăzut să moară din cauza oricărui tip de cancer,” arată rezultatele studiului publicat.
Citeşte şi De ce E BINE să bei CAFEA... cu MODERAȚIE! Iată 15 MOTIVE
Potrivit ndtv.com, medicii au relatat că cei care au băut două sau trei cești de cafea s-au bucurat de „beneficii reduse, în timp ce aceia care nu au băut decât o ceașcă au observat efecte inferioare” primilor menționați. Ei au remarcat că diminuarea riscului de recidivă sau de moarte se datorează în special cofeinei, ceilalți compuși fiind mai puțin imporanți.
Citeşte şi A fost descoperit încă un beneficiu al aspirinei
Mai multe studii despre cafea au relevat că această băutură poate să prevină și să combată cancerul mamar care apare după menopauză, melanomul, cancerul la ficat și cancerul de prostată în fază avansată.
Citeşte şi Nouă speranță pentru femeile cu cancer la sân. Au fost create două noi medicamente
În ceea ce privește legătura dintre cafea și cancerul de colon, vor fi desfășurate mai multe cercetări pentru a stabili cu exactitate dacă această boală poate fi prevenită prin consumul de cofeină. În orice caz, băutorii de cafea sunt sfătuiți să își păstreze obiceiul.