x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Adrenalina driftului se mută la malul mării în ultimul week-end al verii

Adrenalina driftului se mută la malul mării în ultimul week-end al verii

de Andreea Sumanu    |    10 Aug 2016   •   10:21
Adrenalina driftului se mută la malul mării în ultimul week-end al verii
Sursa foto: Photographer: Victor Carapcea

Cea mai agresivă aripă a automobilismului sportiv, driftul, revine pe 27-28 august, la Constanța, în parcarea centrului comercial Maritimo, cu cea de-a patra etapă a Campionatului Național de Drift 2016, eveniment la care vor participa cei mai buni 51 de piloți din România și Bulgaria.

Printre cei care vor lua startul în runda de la malul mării, organizată de Clubul Sportiv Romanian Drift Community, se numără dublul campion King of Europe, Călin Ciotan, campionul național en-titre Sorin Ene, liderul actual, bulgarul Stefan Stefanov, dar și instructorii Academiei de Drift, Marius Mitrache și Gabi Imre.

Lupta pentru prima poziție este mai strânsă ca niciodată în acest sezon, iar în prezent nu mai puțin de cinci piloți au șanse reale pentru a cuceri primul titlu național de la recunoașterea driftului ca probă sportivă în cadrul Federației Române de Automobilism Sportiv. Sorin Ene (209 p) este la doar 18 puncte de liderul Stefanov (227p), în timp ce Răzvan Frățianu are 188 de puncte, iar Iulian Jumuga 186 de puncte.

Nu vor lipsi situațiile inedite, soții Corina și Daniel Popescu numărându-se printre participanți, în timp ce Valentin Olteanu și fiul său, Cătălin, sunt și ei pe listă. De asemenea, cea mai tânără femeie-pilot de drift din Europa, Kristalina Stefanova, la doar 15 ani, câștigătoarea etapei precedente, va ataca la Constanța primul loc la clasa debutanți.

Sâmbătă, 27 august, vor avea loc antrenamentele libere și calificările, iar duminică sunt programate să se desfășoare battle-urile, care vor stabili noul campion al etapei. Accesul publicului la evenimentul organizat la centrul comercial Maritimo este gratuit de-a lungul ambelor zile.

Cea de-a patra etapă a Campionatului Național de Drift face parte din calendarul de evenimente Mamaia Style al Asociației Litoral – Delta Dunării, care a semnat în acest sens un acord de parteneriat cu Federația Română de Automobilism Sportiv (FRAS). "Suntem mândri să atragem la Mamaia și concursuri auto oficiale care să devină marcă Mamaia Style. Le pregătim atât turiștilor, cât și constănțenilor, un eveniment de mare atracție și importanță pentru acest sezon estival. Urmează să avem și o paradă și o prezentare a mașinilor și echipajelor, iar apoi două zile de adrenalină maximă în parcarea Maritimo Shopping Center", a declarat Corina Martin, președintele Asociației Litoral - Delta Dunării, după semnarea acordului cu FRAS.

×