x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie 10 companii interesate de privatizarea Poştei Române

10 companii interesate de privatizarea Poştei Române

de Alexandru Radescu    |    18 Feb 2013   •   19:10
10 companii interesate de privatizarea Poştei Române

Ministrul Comunicaţiilor, Dan Nica, estimează ca până la data de 10 iunie să se finalizeze procesul de privatizarea a Poştei Române. Până în prezent, zece companii şi-au manifestat interesul faţă de privatizarea CNPR, depunând scrisori neangajante, a declarat azi ministrul Nica.

La începutul acestui an, autorităţile au decis să scoată la vânzare un pachet de 51% din acţiunile CNPR, nu un pachet minoritar, aşa cum se stabilise iniţial. Autorităţile au considerat că procentul fix de 51% din acţiuni conferă potenţialului investitor claritate asupra procesului de privatizare, precum şi dreptul de control asupra deciziilor finale.

Potrivit ministrului Nica, caietul de sarcini la licitaţie va costa 50.000 de euro, în timp ce garanţia va fi de două milioane de euro. Ministrul nu a dezvăluit identitatea companiilor interesate, precizând însă nu se regăseşte şi vreo firmă românească.

În cursul zilei de azi, oficiali ai Poştei Române au discutat la Bruxelles despre situaţia instituţiei înainte de privatizare.

×
Subiecte în articol: privatizare posta romana