x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie 3 idei de activități interactive pentru organizarea unui team building reușit

3 idei de activități interactive pentru organizarea unui team building reușit

22 Sep 2022   •   21:18
3 idei de activități interactive pentru organizarea unui team building reușit

În spatele rezultatelor pozitive și al succesului de lungă durată al unui business eficient se găsește o echipă de oameni talentați, care se implică zilnic în atingerea obiectivelor. Formarea și coordonarea unui grup de angajați este o provocare pentru orice antreprenor, din multe puncte de vedere.

În primul rând, angajatorului îi revine sarcina dificilă de a construi o strategie de lucru, ținând cont de bunăstarea, cerințele și necesitățile persoanelor angajate. Pe fondul schimbărilor apărute în mediul de afaceri, managerii au ajuns la concluzia că forța de muncă este cea mai valoroasă componentă a unei companii.

Drumul spre construirea unei echipe de lucru omogene și productive este presărat cu multe încercări, una dintre ele fiind încurajarea comunicării între colegi, departe de spațiul conservator al biroului. Ei bine, una dintre metodele recomandate este organizarea periodică a unui team building, perioadă în care oamenii ajung să se cunoască mai bine și să lege noi relații de prietenie.

Întâlnirile de tip team building se pot desfășura în diferite moduri. Indiferent că este vorba despre o excursie la munte, o ieșire distractivă în oraș sau petrecerea timpului liber la birou, iată trei idei de activități, care pot fi adoptate de orice companie:

Experiențe în aer liber

Departe de zgomotul orașului, o escapadă la un conac este o bună opțiune, atunci când îți dorești să îmbini momentele de relaxare cu îmbunătățirea comunicării, divertisment și motivare. Alege pentru echipa ta una dintre cele mai placute locatii team building langa Bucuresti și oferă-le colegilor ocazia unei plimbări cu bicicletele, prilej de a se bucura de peisajele frumoase din jur și și de a socializa.

 

După lăsarea serii, la adăpostul unui foc de tabără, membrii echipei pot împărtăși experiențe pozitive sau negative, legate de mediul de lucru sau viața personală, cu scopul de a se cunoaște mai bine și a lega conexiuni mai apropiate cu cei din jur. Totodată, conceptul de activități care „sparg gheața” încurajează planificarea și rezolvarea problemelor.

 

Un exemplu în acest sens este jocul „două adevăruri și o minciună”. Pe rând, fiecare persoană spune două lucruri corecte despre sine și o minciună, iar restul colegilor trebuie să ghicească veridicitatea celor spuse. Scopul final al jocului este interacțiunea liberă, încurajarea spiritului de echipă și consolidarea încrederii.

Team building la birou

Găsirea momentului ideal pentru acest tip de întâlniri, în care sunt implicați toți angajații unei companii, este o sarcină dificil de îndeplinit, chiar dacă planificarea evenimentului începe din timp. Pot apărea întâmplări neplanificate, ce nu pot fi amânate.

 

Astfel, pentru a ține unită echipa, exercițiile interactive de team building la birou sunt o bună soluție de compromis, atât pentru cei din conducere, cât și pentru cei angajați. Spre exemplu, o vânătoare de comori poate fi un bun început.

 

În cadrul jocului de „treasure hunt” colegii se împart în echipe mixte, urmăresc indicii, rezolvă enigme și lucrează împreună pentru a găsi obiectele ascunse. Adrenalina și ritmul alert al jocului încurajează colaborarea, munca în echipă, gândirea critică și luarea unor decizii comune.

 

Un alt exemplu interesant este organizarea unei petreceri, în una dintre zilele săptămânii. Se spune că muzica unește oamenii, astfel, un mediu fără griji, învăluit de versurile melodiilor celebre și un bufet suedez alcătuiesc rețeta optimă pentru o seară perfectă, plină de divertisment și comunicare.

Activități în mediul virtual

Modul de lucru remote se transformă într-o certitudine, influențat de reacțiile pozitive ale managerilor și angajaților deopotrivă. Chiar dacă prezența fizică la birou nu mai este obligatorie, sarcinile de lucru și obiectivele setate de companie pot fi atinse din confortul propriei case, cu ajutorul mesajelor și e-mailurilor.

 

Pentru a menține coeziunea echipei, există activități distractive, care se pot desfășura on-line. Investiția în dezvoltarea cunoștințelor are efecte benefice pe termen lung, așadar, un curs de specializare, dedicat tuturor colegilor, crește performanța și randamentul.

 

În plus, jocurile educative sunt o sursă generoasă de informație și divertisment. Scrabble sau Words With Friends sunt doar două exemple de jocuri în care participanții își pot testa cunoștințele lingvistice și pot povesti asupra întâmplărilor de peste zi.

 

La sfârșitul fiecărui team building, conducerea firmei poate cere un feedback din partea angajaților, util pentru a vedea cum s-au simțit pe parcursul acestei experiențe. Mai mult, rezultatele primite vor servi ca referință pentru următoarea sesiune.

 

Sursă foto: Shutterstock.

×