x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Bucureştiul, oraş bun pentru derularea de afaceri

Bucureştiul, oraş bun pentru derularea de afaceri

12 Oct 2011   •   10:29

Capitala Romaniei a inregistrat cel mai mare salt, de opt locuri, in topul din 2011 al celor mai bune orase europene pentru derularea de afaceri, clasandu-se pe pozitia 27, se arata intr-un studiu intocmit de catre compania mondiala de consultanta imobiliara, Cushman&Wakefield.

Astfel, conform topului, Bucuresti a inregistrat cea mai mare crestere in studiul din acest an al celor mai bune orase europene pentru derularea de afaceri, urcand de pe pozitia 27 pe 35, in acest an.

Totodata, capitala Romaniei s-a clasat pe podium la categoriile 'Cele mai bune orase pentru costul personalului' (locul 1) si 'Cele mai bune orase pentru disponibilitatea spatiilor de birouri' (locul 2).

''Bucuresti ofera cladiri de birouri de inalta clasa, in termeni financiari foarte atractivi. Acestia sunt factori importanti pentru companiile care urmaresc sa inchirieze spatii noi pentru desfasurarea activitatii sau pentru relocarea operatiunilor curente. Infrastructura orasului Bucuresti a fost imbunatatita de curand si exista planuri pentru dezvoltari viitoare. Acestea vor imbunatati an de an accesibilitatea centrelor de afaceri. Costurile reduse, calitatea si disponibilitatea spatiilor de birouri fac Bucurestiul din ce in ce mai atractiv pentru desfasurarea activitatilor de catre companii'', este de parere Andrei Birsan, director de intermediere spatii comerciale la Cushman&Wakefield Romania.

In ceea ce priveste clasamentul general, Londra se mentine pe prima pozitie si este considerat orasul european cel mai bun pentru afaceri. Pe locurile urmatoare s-au clasat Paris si Frankfurt, iar Amsterdam (locul 4) si Berlin (5) urca in topul primelor cinci orase propice afacerilor.

Conform studiului realizat de compania mondiala de consultanta imobiliara, Moscova a fost clasificata pentru al doilea an consecutiv drept cel mai dezirabil oras european pentru extinderea companiilor. Numarul companiilor europene care se preconizeaza ca se vor stabili in Moscova in urmatorii cinci ani a crescut de la 47 (in 2010) la 57.
Raportul 'European Cities Monitor', ajuns la cea de-a 22-a editie, a fost intocmit pe baza interviurilor cu membri ai consiliilor de conducere din cele mai mari 501 companii din Europa. Documentul include o clasificare generala a oraselor europene considerate 'cele mai bune pentru afaceri' si a 'celor mai bune orase pentru localizarea unei afaceri in prezent'. In plus, 36 orase sunt clasificate dupa criterii cum ar fi: calitatea vietii, accesul la piete, disponibilitatea si calitatea personalului, costul spatiilor de birouri, telecomunicatii si legaturi de transport. Primii patru factori in functie de care companiile decid unde sa se stabileasca sau sa isi mute activitatile sunt, in ordinea importantei: accesul facil la piete si clienti (60% din repondenti au optat pentru acesta), disponibilitatea si calitatea personalului (53%), calitatea telecomunicatiilor (52%) si legaturi de transport cu alte orase si international (42%).

In topul din acest an, Germania are mai multe orase decat oricare alta tara in topul primelor 10 locuri: Frankfurt (3), Berlin (5) si Munchen (9).

×