x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Cameră: Legea societăţilor, modificată. Restricţia unei persoane de a fi asociat unic într-o singură firmă, eliminată

Cameră: Legea societăţilor, modificată. Restricţia unei persoane de a fi asociat unic într-o singură firmă, eliminată

18 Dec 2019   •   18:51
Cameră: Legea societăţilor, modificată. Restricţia unei persoane de a fi asociat unic într-o singură firmă, eliminată

Camera Deputaţilor a modificat, miercuri, în calitate de for decizional, Legea societăţilor 32/1990, fiind simplificate procedurile şi condiţiile de înregistrare a sediului social şi eliminată restricţia pentru persoanele fizice şi juridice de a nu fi asociat unic decât într-o singură societate cu răspundere limitată.

Proiectul iniţiat de deputatul USR Claudiu Năsui şi sprijinit de mai mulţi parlamentari USR, PNL, PSD şi ALDE, a primit miercuri 220 de voturi „pentru”. S-au înregistrat şi 81 de abţineri.

Proiectul prevede că pentru sediile sociale fără activitate nu mai este nevoie de semnăturile vecinilor.

Năsui a declarat că acest proiect legislativ este „de o importanţă majoră pentru mediul de afaceri din România”, deoarece elimină din birocraţie.

„Oricine a încercat să-şi facă o firmă în România ştie ce calvar este să îţi înregistrezi sediul social. De la hârtii a căror utilitate este cel puţin dubioasă, la reguli inutile şi acorduri ale vecinilor”, a explicat el, în plenul Camerei Deputaţilor.

Deputatul USR a atras atenţia că în alte ţări, precum Anglia, o firmă se poate deschide în două ore, exclusiv online.

„Măsurile aprobate astăzi nu fac altceva decât să aducă şi în România o normalitate care deja există în alte ţări din Uniunea Europeană”, a adăugat Claudiu Năsui.

AGERPRES

×