x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Locuri de muncă pentru români. Cât câștigă o femeie de serviciu din Italia

Locuri de muncă pentru români. Cât câștigă o femeie de serviciu din Italia

de Redacția Jurnalul    |    31 Oct 2023   •   15:00
Locuri de muncă pentru români. Cât câștigă o femeie de serviciu din Italia

Mulți români merg să lucreze în străinătate pentru a câștiga mai mulți bani. Printre țările favorite se află Italia, Spania, Germania, Austria, Olanda și Marea Britanie.

Tot mai mulți români care aleg să plece peste hotare pentru un trai mai bun întrucât salariile sunt mai mari decât în țară, pentru aceleași posturi. Printre cele mai căutate țări de români sunt Spania, Italia, Germania, Austria, Olanda și Marea Britanie, potrivit Antena3.ro.

Majoritatea lucrătorilor români sunt femei, arată datele Institutului Național de Statistică din Italia.

Un exemplu de salarii mai mari în această țară este pentru un post de femeie de serviciu. Un site de recrutări afișează cereri pentru salarii între 1.600 - 1.800 de euro net. Un criteriu important pentru angajare este condiție fizică foarte bună dar nu este obligatorie cunoașterea limbii italiene. Un alt beneficiu oferit este masă și cazare, ceea ce înseamnă că o mare parte din banii câștigați pot fi economisiți.

Prin comparație, un salariu de femeie de serviciu în România se ridică la 2.500 de lei pe lună (adică circa 500 de euro) pentru program full-time.

×
Subiecte în articol: salariu italia femeie serviciu romanca