x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Cererea de biscuiţi Ulker este în creştere

Cererea de biscuiţi Ulker este în creştere

de Elena Stan    |    03 Noi 2009   •   00:00

Ulker România estimează pentru 2009 o creştere de 9%-10% a cifrei de afaceri faţă de anul trecut, când a fost înregistrată o valoare de 31,4 milioane de lei, pe fondul dublării volumului exporturilor la 17,2%, a declarat, marţi, directorul general al companiei, Ender Bolat.

"Anul trecut am avut afaceri de 31,4 milioane de lei, iar în primele 10 luni din acest an am ajuns la circa 30 milioane de lei. Estimăm pentru întregul an o creştere de 9%-10%. În acest an, ne-am concentrat foarte mult pe partea de exporturi, unde am dublat volumul şi, astfel, am trecut oarecum bine de perioada crizei, reuşind să vindem produsele noastre şi în alte ţări", a spus Bolat. Referitor la piaţa de biscuiţi dulci din România, Bolat estimează că anul acesta se va înregistra o creştere de 2% faţă de 2008, în timp ce pe segmentul biscuiţilor săraţi creşterea va fi de 1%.

INVESTIŢII
În următorii trei ani, Ulker are în vedere creşterea investiţiilor pe piaţa din România, intenţionând să pună în funcţiune noi linii de producţie la fabrica pe care o deţine în Popeşti-Leordeni, să lanseze produse noi şi acţiuni de marketing. "Fabrica poate suporta, pe lângă cele trei linii existente, alte opt linii de producţie. Astfel, pe termen lung, având în vedere terenul de 10 hectare pe care îl deţinem în Popeşti-Leordeni, vizăm o extindere a capacităţii de producţie", a mai spus Bolat.

Potrivit directorului general al companiei, produsele fabricate în România ajung pe rafturile magazinelor din Germania, Croaţia, Ucraina, Bulgaria, Macedonia, Cehia şi Kosovo. Fabrica din Popeşti-Leordeni, cu 280 de angajaţi, a necesitat o investiţie de 23 milioane de dolari, iar cele trei linii operaţionale pot produce anual peste 10.000 tone de biscuiţi dulci şi snack-uri sărate.

COMPANIE
Pentru deschiderea fabricii, în 2006, grupul Ulker a semnat un parteneriat cu un fond de investiţii german, pentru cofinanţarea investiţiei printr-un aport de capital de 3,8 milioane de euro, reprezentând 40% din capitalul social. La mijlocul acestui an, grupul Ulker a răscumpărat acţiunile respective, devenind unic acţionar al companiei din România. Grupul turc Ulker produce, pe lângă dulciuri şi lactate, margarină, ulei, cafea, răcoritoare şi îngheţată.

Ulker a înregistrat anul trecut afaceri de 10,9 miliarde de dolari, dintre care 1,3 miliarde de dolari reprezentând exporturi. Grupul a avut un profit operaţional de 268 milioane de dolari.

×
Subiecte în articol: companii