x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Complexul Panoramic din Olimp, redeschis în 2018 cu circuit închis

Complexul Panoramic din Olimp, redeschis în 2018 cu circuit închis

de Cristian Anton    |    17 Iul 2017   •   12:30
Complexul Panoramic din Olimp, redeschis în 2018 cu circuit închis
Sursa foto: Karina Knapek

Complexul hotelier Belvedere-Amfiteatru-Panoramic din staţiunea Olimp se va redeschide în vara lui 2018, cu circuit închis, la categoria trei şi patru stele. Fosta “perlă a litoralului” renaşte, astfel, la trei decenii de la intrarea sa în dizgraţie.

Complexul Panoramic va avea 2.500 de locuri de cazare şi va funcţiona doar cu circuit închis, pentru că proprietarul vrea să-l transforme într-un resort de familie. Cea mai spectaculoasă structură turistică de pe litoralul românesc din anii comunismului a fost cumpărată în 2016 de Mohammad Murad, patronul lanţului hotelier Phoenicia, de la Josef Goschy, proprietarul Unita Turism, cu zece milioane de euro.

9 luni a durat construcţia complexului Belvedere-Amfiteatru-Panoramic.

Potrivit noului proprietar, complexul din Olimp are nevoie de investiţii de 15 milioane de euro. Complexul Amfiteatru-Belvedere-Panoramic a fost dat în folosinţă în vara anului 1971 şi a reprezentat mândria litoralului românesc, fiind accesibil doar protipendadei comuniste şi turiştilor străini. De altfel, întreaga staţiune Olimp a fost construită în jurul acestei bijuterii arhitectonice. Pentru că hotelurile nu pot fi mărite, nu vor putea primi clasificarea de cinci stele.

Înainte de 1989, complexul din Olimp era cel mai luxos de pe litoral. Aici s-au filmat câteva din capodoperele cinematografiei româneşti

×
Subiecte în articol: Complexul Panoramic olimp