x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Costume medicale ieftine de femei si barbati

Costume medicale ieftine de femei si barbati

15 Feb 2022   •   13:33
Costume medicale ieftine de femei si barbati

Echipamentul de protecție personală (EIP) se referă la îmbrăcăminte de protecție, căști, mănuși, viziere faciale, ochelari de protecție, măști și/sau aparate respiratorii precum și orice alte echipamente concepute pentru a proteja purtătorul de răniri sau răspândirea infecțiilor sau a bolii.

Orice echipament medical este utilizat în mod obișnuit în mediile de îngrijire a sănătății, cum ar fi spitale, cabinete medicale și laboratoare clinice. Atunci când este utilizat corespunzător, EIP acționează ca o barieră între materialele infecțioase, cum ar fi contaminanții virali și bacterieni, și pielea, gura, nasul sau ochii (membranele mucoase). Bariera are potențialul de a bloca transmiterea contaminanților din sânge, fluide corporale sau secreții respiratorii. EIP poate proteja, de asemenea, pacienții care prezintă un risc ridicat de a contracta infecții printr-o procedură chirurgicală sau care au o afecțiune, cum ar fi o imunodeficiență, de a fi expuși la substanțe sau material potențial infecțios adus de vizitatori și lucrătorii din domeniul sănătății.

Printre exemplele de echipamente medicale utilizate în mediile de îngrijire a sănătății sunt de menționat costume medicale ieftine, concepute pentru femei și bărbați. Acestea sunt utilizate pentru a proteja purtătorul de răspândirea infecției sau a bolii dacă purtătorul intră în contact cu lichid și material solid potențial infecțios. Ele pot fi, de asemenea, utilizate pentru a preveni transferul de microorganisme care ar putea dăuna pacienților vulnerabili, cum ar fi cei cu un sistem imunitar slăbit. Orice alte tipuri de uniforme medicale reprezintă o parte a strategiei generale de control al infecțiilor.

Piesele costumelor medicale, precum tunici, halate, bonete și sarafane medicale, sunt fabricate din țesătură suficient de groasă pentru a preveni contactul direct cu pielea purtătorului de lichide corporale ale pacientului. Sunt concepute pentru utilizare maximă și eficiență a costurilor. Sunt fabricate din țesătură de înaltă calitate, care poate rezista chiar și celui mai amănunțit proces de curățare posibil. Aceasta înseamnă că pot dura pe o perioadă mai îndelungată de spălare și uzură și sunt ușor de înlocuit.

Nu este un secret pentru nimeni că profesioniștii din domeniul sănătății au unele dintre cele mai solicitante locuri de muncă. Pe lângă expunerea la agenți patogeni dăunători în mod regulat, ei sunt, de asemenea, cei care trebuie să stea în picioare pe tot parcursul schimbului, să lucreze ore lungi, să ridice pacienții sau să se miște prin clinică ore în șir. Pentru a-și îndeplini sarcinile eficient, au nevoie de uniforme care să le ofere un confort optim. Cu buzunarele mari și cu amplitudinea de mișcare, uniformele medicale sunt concepute pentru a ușura munca purtătorului.

Ca orice uniformă de companie, costumele oferă o identificare ușoară a profesioniștilor locației. Aceste identificări sunt de obicei îmbunătățite cu combinații de culori personalizate sau imprimeuri/broderii cu logo-ul clinicii.

Contaminarea încrucișată nu este doar o problemă în cadrul unei unități, ci este și o problemă de sănătate a comunității. Costumele medicale care sunt procesate într-o unitate specializată (și nu în casele angajaților) previn răspândirea unor infecții și viruși posibil contagioși. Acestea trebuie curățate cu aceeași precizie și cu același accent pe igienă ca orice alt articol de îngrijire medicală.

Majoritatea spitalelor sau instituțiilor medicale impun personalului să poarte uniforme colorate specifice. Culoarea poate varia între departamente și ajută, de asemenea, la diferențierea rolului fiecărui angajat, de exemplu asistent medical, medic sau chirurg. Culorile fac personalul ușor de recunoscut unul pentru celălalt și pentru pacienți. Există, de asemenea, o știință în spatele opțiunilor de culoare. Albul a fost culoarea tradițională pentru chirurgi, medici și asistente, în special în sălile de operație, dar cercetările arată că culorile verde sau albastru au fost o alegere mai bună, deoarece s-au spălat mai bine decât albul și, de asemenea, i-au ajutat pe chirurgi să vadă mai bine.

Articolele de haine medicale dedicate îngrijirii sănătății sunt o componentă importantă în furnizarea de îngrijiri medicale adecvate. Rolul lor în unitatea medicală este imperativ. Utilizarea eficientă a EIP include îndepărtarea și eliminarea corectă a EIP contaminate pentru a preveni expunerea atât a purtătorului, cât și a altor persoane la infecții.

×