x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ministrul Economiei, despre salariul minim de 500 de euro, din programul de guvernare: Ţinta este realizabilă!

Ministrul Economiei, despre salariul minim de 500 de euro, din programul de guvernare: Ţinta este realizabilă!

de Redacția Jurnalul    |    15 Iun 2023   •   21:14
Ministrul Economiei, despre salariul minim de 500 de euro, din programul de guvernare: Ţinta este realizabilă!
Sursa foto: Hepta

Ținta este ca fiecare salariat din România să aibă un salariu minim net de 500 de euro, iar salariul mediu să fie de 1.000 de euro până la începutul anului 2025, a spus ministrul Economiei, Radu Oprea.

Radu Oprea a fost intrebat despre salariul de 500 de euro, din programul de guvernare al Guvernului condus de Marcel Ciolacu.

„Ținta este ca fiecare salariat din România să aibă net minim 500 de euro, salariul mediu 1.000 de euro, până la începutul anului 2025”, a răspuns ministrul Economiei.

Potrivit acestuia, de fiecare dată când s-a discutat despre creșterea salariului minim, întrebările au fost puse au fost dacă IMM-urile pot face față acestor creșteri, iar timpul a arătat că acest lucru s-a întâmplat și „toți indicatorii economici au crescut”.

„Mediul antreprenorial știe astăzi foarte bine că reținerea forței de muncă calificate în România este una dintre marile provocări pe care le au în față și creșterea salariului minim pe economie este una dintre variante”, a mai spus Oprea.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: economie Salariu oprea