x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Florin Cîțu: Economia va creşte anul acesta peste aşteptări, între 6% şi 9%

Florin Cîțu: Economia va creşte anul acesta peste aşteptări, între 6% şi 9%

25 Mai 2021   •   09:46
Florin Cîțu: Economia va creşte anul acesta peste aşteptări, între 6% şi 9%

Economia României va creşte între 6% şi 9% în acest an, după cum a declarat premierul Florin Cîţu.

"Eu zic că tot ce a fost mai complicat a trecut, este adevărat că există aceste ajustări, după această perioadă, şi fiecare economie rezistă mai bine sau mai puţin bine. Din punctul nostru de vedere, cum se văd lucrurile pentru noi, nu e numai că o spun eu, cam toate instituţiile internaţionale, agenţiile de rating şi-au revizuit estimările pentru România, toate în creştere.

Deci arată că economia va creşte anul acesta peste aşteptări, între 6% şi 9% sunt estimările. Deci, sunt estimări mari, avem Goldman Sachs care spune 9%, alţii care spun cam 6%, deci acolo suntem faţă de ceea ce aveam la începutul anului", a declarat acesta, la Radio Guerrila.

În privința inflației, care va crește peste estmările inițiale, potrivit ultmelor prognoze BNR, Florii Cîțu o consideră normală din cauza liberalizării pieței de energie.
"De acolo îţi vin aceste şocuri. Specialiştii spun şocuri tranzitorii, adică sunt şocuri care au un efect pe termen scurt. Există foarte multe resurse în economie, în ceea ce priveşte resurse nefolosite, care-ţi permit să mergi în perioada următoare, să creşti fără să ai presiuni pe inflaţie. Este puţin mai tehnic, dar asta înseamnă că avem loc de creştere fără presiuni inflaţioniste şi în România şi evident că şi la nivel global. Veţi vedea, de obicei, după o astfel de perioadă, dacă ne uităm ce s-a întâmplat în 1918-1920, a urmat o perioadă de boom economic importantă", a explicat oficialul.

×
Subiecte în articol: florin citu crestere economica