'Vom discuta schimbările propuse la Codul Muncii şi alte aspecte privind piaţa muncii', a
spus oficialul FMI la sosirea la întâlnirea cu cei doi parteneri sociali de la sediul Consiliului Economic şi Social.
Ministrul Muncii, Ioan Nelu Botiş, a afirmat, cu acelaşi prilej, că va susţine în faţa FMI şi a membrilor CES versiunea guvernului privind Codul Muncii, dar că unele propuneri ale patronatelor, cum ar fi perioada de probă pentru absolvenţii cu studii superioare, i se par interesante.
La Bucureşti se află misiunea Fondului Moentar Internaţional condusă de Jeffrey Franks, care va evalua performanţele României în vederea eliberării ultimei tranşe din împrumutul de la FMI şi negocierii unui nou acord între FMI şi România, care va fi de tip precautionary stand-by şi va fi valabil, cel mai probabil, pe o perioadă de doi ani.
România a încasat de la FMI suma de 12,44 miliarde de euro, din cadrul unui împrumut total de 13,15 miliarde de euro, la care se adaugă cele 3,5 miliarde de euro primite de la CE, dintr-un împrumut de 5 miliarde de euro, precum şi 300 de milioane de euro, dintr-un împrumut total de un miliard de euro de la Banca Mondială, alte 300 de milioane urmând a fi eliberaţi în scurt timp, după aprobarea dată de Board-ul BM, în data de 20 ianuarie 2011.
Cea mai recentă tranşă din împrumutul de la FMI, în valoare de 904,8 milioane de euro, a fost acordată României pe data de 7 ianuarie 2011.
Pachetul total de sprijin pentru România, convenit pe 4 mai 2009 cu marii finanţatori mondiali, se ridică, la 20 de miliarde de euro.
Citește pe Antena3.ro