x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

19 Sep 2007   •   00:00

Datorii - Statul nu plăteşte

Enel Romănia, CEZ şi E.ON Moldova au criticat statul romăn pentru datoriile pe care CFR le are către respectivele companii pentru energia electrică furnizată. Reprezentanţii Enel şi E.ON au precizat că, din cauza acestor datorii, ei nu pot face decăt jumătate din investiţiile programate pentru 2007. Gunther Schubert, managerul E.ON Moldova, a precizat că "Romănia este singurul stat din Uniunea Europeană in care statul nu-şi plăteşte datoriile". Potrivit lui, distribuitorii de energie către CFR cumpără energie de la producători, unde statul e proprietar, şi o vănd la CFR, care aparţine tot statului romăn, dar care nu-şi plăteşte datoriile. Electrica are de recuperat de la CFR 400 de milioane de lei, CEZ - 120 de milioane, E.ON Moldova - 60 de milioane de lei, iar Enel - 44 de milioane de lei. (Daniel Ionaşcu)

REŢELE - ANRE, vinovatul penelor

Distribuitorii de energie electrică din Romănia dau vina pe Autoritatea Naţională de Reglementare in domeniul Energiei pentru penele de curent din Romănia. Gunther Schubert, preşedintele consiliului de administraţie de la E.ON Moldova, a precizat că "regulatorul pieţei doreşte reţele de distribuţie căt mai moderne şi in acelaşi timp să menţină la un nivel scăzut preţurile la energie pentru populaţie". El a mai completat că E.ON are toate resursele să modernizeze foarte repede reţeaua de distribuţie, dar acest fapt va insemna recunoaşterea investiţiilor in preţul energiei pe care o va plăti consumatorul final. Şi Jan Veskrna, manager CEZ Romănia, a precizat că, dacă se adună căt a fost investit de la preluarea Electrica Oltenia, această sumă nu este compensată de tariful la energie electrică. (Daniel Ionaşcu)

BANCPOSTÂ - Fond de pensii

Luni, 17 septembrie, la Hotelul Marriott din Capitală, in cadrul Conferinţei "Startul pensiilor private obligatorii in Romănia", a avut loc lansarea oficială a societăţii BANCPOST FOND DE PENSII SA. Tot atunci s-au semnat şi primele acte de aderare la diferite fonduri de pensii; pentru Bancpost a semnat Virgil Ianţu, cunoscută vedetă de televiziune. In perioada 17 septembrie 2007-17 ianuarie, toţi salariaţii cu vărsta de pănă la 35 de ani vor fi obligaţi să adere la un fond de pensii private. Opţional, salariaţii cu vărste cuprinse intre 35 şi 45 de ani pot adera şi ei la un fond de pensii private. Informaţii complete privind sistemul pensiilor private obligatorii şi oferta Bancpost Fond de Pensii pe www.bancpostpensii.ro şi info line gratuit 0800 110 201.

×
Subiecte în articol: economic