x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Jumătate din Poşta Română ar putea deveni bancă

Jumătate din Poşta Română ar putea deveni bancă

10 Iun 2010   •   00:00

Poşta Română ar putea deveni bancă, într-o proporţie importantă, preluând astfel modelul italian care pune un accent important pe servicii financiare, a declarat, joi, după semnarea unui Memorandum de înţelegere pe domeniul IT&C semnat cu Guvernul Italiei, ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Gabriel Sandu.

'Poşta Italiană funcţionează ca şi bancă. Au 35 la sută din activitatea Poştei pe servicii financiare. Eu, în momentul acesta vreau, prin memorandumul pe care îl avem /cu Italia, n.r./ să iau specialiştii din Poşta Italiană, în aşa fel încât Poşta Română să devină jumătate bancă, aş cum am convenit, să se poată face orice fel de plăţi, orice fel de depuneri. Vom prelua toată tehnologia lor pentru a face plăţile prin card, prin tot sistemul Poştei. În afară de partea de plăţi pe care o facem la ora actuală pentru orice fel de facturi, vreau să încerc să vedem dacă putem să introducem, inclusiv pe Ghişeul Unic, să se poată face plata cu instrumente bancare', a afirmat Sandu.

Acesta a adăugat că România ar putea adopta sistemul de poştă hibridă pe care îl practică Italia în prezent, o îmbinare între producţia de scrisori şi tot ce înseamnă partea de imprimare şi cea de distribuţie.

'Din punctul meu de vedere, cele trei echipe pe care vreau să le fac vor fi pe partea logistică, de servicii financiare şi pe partea de strategie. Italienii au deja o strategie foarte avansată', a spus ministrul Comunicaţiilor.

Reprezentanţii Guvernelor României şi Italiei au semnat, joi, la Bucureşti, Memorandumul de înţelegere privind cooperarea în domeniul comunicaţiilor şi societăţii informaţionale.

Obiectivul prezentului acord este de a stabili relaţii de cooperare între cele două părţi, pentru dezvoltarea activităţilor inovative şi serviciilor de pregătire tehnică, consultanţă şi asistenţă în sectorul comunicaţiilor şi societăţii informaţionale.

Acordul a fost încheiat între Guvernul României, reprezentat de către ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Gabriel Sandu, şi Guvernul Italiei, prin vice-ministrul Economiei, Paolo Romani, responsabil pentru sectorul de comunicaţii.

Potrivit înţelegerii, în cel mult o lună de data semnării documentului, va fi organizat un comitet bilateral care se va reuni atât în Italia, cât şi în România pentru a oferi soluţii de dezvoltare a sectorului IT&C.


×
Subiecte în articol: redactie