x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Narav - Frank Timis, inca un tun

Narav - Frank Timis, inca un tun

de Vali Blanaru    |    22 Iun 2005   •   00:00
Narav - Frank Timis, inca un tun

Fostul presedinte al companiei Regal Petroleum, Frank Timis, a semnat, inainte de demisia sa de la conducerea firmei, un acord prin care obliga societatea sa-si vanda participatia la o subsidiara catre o firma din Hong Kong, fara a instiinta boardul director despre acest angajament

Controversatul Frank Timis a reusit sa-si surprinda din nou partenerii de afaceri din Marea Britanie. Inainte de a-si da demisia, a avut grija sa vanda o subsidiara a firmei Balcan Petroleum, fara sa anunte conducerea firmei.

Consiliul de Administratie al Balcan Petroleum a descoperit ca inainte de a-si da demisia, Frank Timis, a semnat, un acord prin care obliga societatea sa-si vanda participatia la o subsidiara catre o firma din Hong Kong, fara a instiinta boardul director despre acest angajament. Boardul director a primit pe 17 iunie o instiintare din partea reprezentantilor legali ai firmei Peak Resources Limited Hong Kong, potrivit carora firma asiatica a dobandit, la 4 martie, o optiune de cumparare a subsidiarei Regal Petroleum Jersey, inainte sau pe data de 31 august 2005. Acordul a fost semnat de catre fostul presedinte Frank Timis.

STUPEFACTIE. "Ceilalti membri ai board-ului nu au fost instiintati de existenta acestui acord, si nici nu au autorizat sau aprobat intrarea in aceasta intelegere cu Peak Resources", se arata in comunicat. Regal Petroleum Jersey detine licentele de productie ale firmei in Ucraina. Peak Resources ar urma sa achite un pret de 1,5 dolari pe baril, calculat in functie de rezervele certe, posibile si probabile.

Boardul director investigheaza in prezent circumstantele semnarii acestui acord si obtine consiliere juridica pentru a stabili pozitia companiei. Presa britanica a catalogat evenimentul drept un nou soc pentru actionarii Regal Petroleum si estimeaza ca Peak Resources va plati pana la 445 milioane de dolari pentru aceasta achizitie.

CAMELEONUL. Frank Timis a demisionat de la conducerea Regal Petroleum la inceputul lunii iunie. Plecarea fondatorului firmei a fost una fortata, in conditiile in care ceilati membrii ai board-ului director incearca sa salveze firma. Actiunile Regal Petroleum s-au prabusit la Bursa Londoneza dupa ce Balcan a anuntat ca perimetrul petrolier explorat in largul coastelor Greciei nu are valoare comerciala, desi firma anuntase descoperiri semnificative si investise sume importante. Actiunile companiei au scazut cu 85%, iar valoarea de piata s-a diminuat cu cateva sute de milioane de lire.

×