x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Proiect turistic: pe urmele fostului Imperiu Roman

Proiect turistic: pe urmele fostului Imperiu Roman

08 Iul 2010   •   00:00

Un proiect finanţat de Uniunea Europeană îşi propune să dezvolte un produs turistic interactiv pe urmele fostului Imperiu Roman, bazat pe moştenirea culturală locală. Proiectul, finanţat prin programul CIUDAD, a fost lansat la 5 iulie la Cagliari, Italia, la el urmând să participe parteneri din România, Italia, Tunisia şi Rusia, relatează joi Global Arab Network, potrivit Agerpres.

Proiectul îşi propune să promoveze şi să dezvolte turismul în provincia Cagliari, din Italia, în judeţul Hunedoara din România, Cap Bon (Tunisia), precum şi în districtul Temriuk din regiunea Krasnodar (Federaţia Rusă), regiuni care au o istorie şi o moştenire culturală comună datorită îndelungatei dominaţii a Imperiului Roman.

Ideea proiectului este exploatarea bogăţiei de produse şi materiale lăsate în urmă de romani şi introducerea lor în ofertele locale de turism. Practic, scopul este de a oferi un produs de turism interactiv care să le permită oamenilor să experimenteze la prima mână metodele şi materialele folosite de vechii romani pentru a face oale, vin, ulei, precum şi de a stabili un itinerariu internaţional al urmelor lăsate de romani.

Cele patru state vor dezvolta astfel o reţea de contacte recrutând meşteşugari, firme şi tineri locali, pe care îi vor invita să participe la ateliere de lucru şi le vor acorda asistenţă în vânzarea de produse în baza unui plan de acţiune comun.

Proiectul, cu un buget de 617.251 euro, îşi propune să contribuie la o dezvoltare durabilă a statelor din sud-estul Europei, creând un parteneriat stabil între administraţiile publice şi operatorii din domeniul turismului arheologic şi cultural.
Programul CIUDAD, demarat din 2009, asigură cofinanţare pentru 21 de granturi locale. Printre proiectele derulate se numără dezvoltarea de legături între oraşe din Armenia şi Tunisia, conservarea moştenirii arhitecturale avangardiste din anii 1920-1930 din Kiev şi Moscova sau promovarea unui management sustenabil al apei în zone turistice mediteraneene din Tunisia şi Maroc.

×
Subiecte în articol: economic