x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Ştiri

12 Feb 2009   •   00:00

12 februarie 2009



MOBILĂ PERSONALIZATĂ
Producătorii autohtoni de mobilă au gă­sit soluţia să se lupte cu marile firme in­t­ernaţionale: consiliere gratis şi mo­bilier personalizat. Arhitecţii vă propun mai multe soluţii, în funcţie de ambientul pe care doriţi să-l amenajaţi şi de banii de care dispuneţi pentru amenajarea locuinţei. "Oferim de la furnizarea proiectului personalizat la execuţia mo­delului, livrare, montaj şi garanţie", a declarat Mădălina Grigore Zamfir, di­rector general Unican. Ea a adăugat că în acest an culoarea vedetă este roşul, folosit în combinaţii puternice alături de alb sau negru, ca accesorii. Pentru cei care preferă stilul clasic la modă sunt culorile cremoase. (D Ivan)

FĂINĂ ŞI ZAHĂR DE LA UE
Persoanele cu un venit minim garantat, pensionarii agricultori, persoanele îngrijite în centre rezidenţiale şi beneficiarii de masă la cantinele de ajutor social vor primi în 2009 pachete cu făină albă de grâu şi zahăr în valoare de 26,7 milioane euro. Banii vor fi alocaţi de UE pentru implementarea programului anual de distribuire a alimentelor. Suma finală dată de UE, 28,2 milioane de euro, este cu 26% mai mare decât suma alocată anul trecut. În aceste condiţii, Ministerul Agriculturii a anun­ţat că va creşte numărul beneficiarilor. Produsele vor ajunge la defavorizaţi în perioada septembrie-decembrie 2009 şi vor fi distribuite de către organizaţii caritabile. (D.G.)

SPRIJIN
Austria solitică Uniunii Europene să finanţeze cu 150 de miliarde euro un program de susţinere a sistemului financiar din statele emergente ale Europei de Est. Austria avertizează asupra unui potenţial "colaps" în regiune, care ar avea un impact sever în sectorul bancar austriac. Finanţarea ar urma să fie acordată prin Banca Europeană pentru Investiţii, Banca Centrală Europeană şi Fondul de Coeziune al Uniunii Europene. Statele din Estul Europei ar putea, astfel, să deruleze programe proprii de susţinere a băncilor şi de revigorare economică, pe care însă nu şi le pot permite în prezent din cauza crizei financiare.

ANALIZĂ
Angajamentul băncilor-mamă faţă de sucursale limitează parţial riscurile da­toriei private a României, consideră a­na­liştii de Standard&Poor's (S&P). To­tuşi, riscurile sunt intensificate de nivelul ridicat al creditelor în valută deţinute de companii şi populaţie, care reprezintă în prezent 56% din totalul împrumuturilor neguvernamentale. Agenţia de evaluare financiară men­ţio­nează că sectorul bancar, principalul debitor extern al Româ­ni­ei, este deţinut în majoritate de investito­ri străini. Deşi în ultimul timp se discută despre posibilitatea retragerii liniilor de finanţare acordate de băncile-mamă su­cur­salelor locale, deocamdată acest lucru nu s-a întâmplat, spun oficialii BNR. (D. I.)

×
Subiecte în articol: economic