12 februarie 2009
MOBILĂ PERSONALIZATĂ
Producătorii autohtoni de mobilă au găsit soluţia să se lupte cu marile firme internaţionale: consiliere gratis şi mobilier personalizat. Arhitecţii vă propun mai multe soluţii, în funcţie de ambientul pe care doriţi să-l amenajaţi şi de banii de care dispuneţi pentru amenajarea locuinţei. "Oferim de la furnizarea proiectului personalizat la execuţia modelului, livrare, montaj şi garanţie", a declarat Mădălina Grigore Zamfir, director general Unican. Ea a adăugat că în acest an culoarea vedetă este roşul, folosit în combinaţii puternice alături de alb sau negru, ca accesorii. Pentru cei care preferă stilul clasic la modă sunt culorile cremoase. (D Ivan)
FĂINĂ ŞI ZAHĂR DE LA UE
Persoanele cu un venit minim garantat, pensionarii agricultori, persoanele îngrijite în centre rezidenţiale şi beneficiarii de masă la cantinele de ajutor social vor primi în 2009 pachete cu făină albă de grâu şi zahăr în valoare de 26,7 milioane euro. Banii vor fi alocaţi de UE pentru implementarea programului anual de distribuire a alimentelor. Suma finală dată de UE, 28,2 milioane de euro, este cu 26% mai mare decât suma alocată anul trecut. În aceste condiţii, Ministerul Agriculturii a anunţat că va creşte numărul beneficiarilor. Produsele vor ajunge la defavorizaţi în perioada septembrie-decembrie 2009 şi vor fi distribuite de către organizaţii caritabile. (D.G.)
SPRIJIN
Austria solitică Uniunii Europene să finanţeze cu 150 de miliarde euro un program de susţinere a sistemului financiar din statele emergente ale Europei de Est. Austria avertizează asupra unui potenţial "colaps" în regiune, care ar avea un impact sever în sectorul bancar austriac. Finanţarea ar urma să fie acordată prin Banca Europeană pentru Investiţii, Banca Centrală Europeană şi Fondul de Coeziune al Uniunii Europene. Statele din Estul Europei ar putea, astfel, să deruleze programe proprii de susţinere a băncilor şi de revigorare economică, pe care însă nu şi le pot permite în prezent din cauza crizei financiare.
ANALIZĂ
Angajamentul băncilor-mamă faţă de sucursale limitează parţial riscurile datoriei private a României, consideră analiştii de Standard&Poor's (S&P). Totuşi, riscurile sunt intensificate de nivelul ridicat al creditelor în valută deţinute de companii şi populaţie, care reprezintă în prezent 56% din totalul împrumuturilor neguvernamentale. Agenţia de evaluare financiară menţionează că sectorul bancar, principalul debitor extern al României, este deţinut în majoritate de investitori străini. Deşi în ultimul timp se discută despre posibilitatea retragerii liniilor de finanţare acordate de băncile-mamă sucursalelor locale, deocamdată acest lucru nu s-a întâmplat, spun oficialii BNR. (D. I.)
Citește pe Antena3.ro