24 iunie 2010
CUM POATE ECONOMISI STATUL
Statul ar trebui să reducă suprafeţele închiriate de la firme private cu 25%, să disponibilizeze 20% din angajaţii regiilor din subordine şi să vândă clădirile începute şi nefinalizate, consideră omul de afaceri Marius Cristescu, care deţine grupul de firme Bega din Timişoara. El crede că doar din reducerea chiriilor şi a suprafeţelor închiriate de către autorităţile locale şi regiile din subordine, statul ar putea economisi circa 100 de milioane de euro pe an. Cristescu mai cere restructurarea tuturor CET-urilor şi a furnizorilor de utilităţi. În plus, personalul regiilor aflate în subordinea primăriilor ar trebui redus cu minimum 20%.
COMPENSAŢII
Banca franceză Societe Generale a solicitat în instanţă obligarea fostului trader Jerome Kerviel la plata unor daune şi compensaţii de 4,9 miliarde de euro, echivalent cu pierderile provocate de acesta la sfârşitul anului 2008 prin tranzacţii neautorizate. Banca îi reproşează lui Kerviel că a efectuat, fără a raporta companiei, tranzacţii speculative estimate la 50 miliarde de euro, care au provocat pierderi-record de 4,9 miliarde de euro. Kerviel riscă 5 ani de închisoare şi o amendă de 375.000 de euro.
GERMANIA, AVERTIZATĂ
Planurile Germaniei de economisire a 80 de miliarde de euro pentru reducerea deficitului bugetar riscă să „distrugă proiectul european", iar destrămarea zonei nu poate fi exclusă, a declarat miliardarul George Soros. „Dacă germanii nu-şi schimbă politica, ieşirea lor din uniunea monetară ar fi benefică pentru restul Europei", a spus el. El a spus că germanii îşi trag vecinii spre deflaţie, care ameninţă să provoace o fază lungă de stagnare.
SUPRATAXĂ PE TELECOMĂ
Statul român nu a ajutat băncile comerciale, şi nu are de recuperat bani de la aceste instituţii, astfel că nu are de ce să suprataxeze acest sector, a declarat Laszlo Diosi, şeful OTP Bank România. „De ce nu se impozitează companiile din domeniul telecomunicaţiilor... de ce băncileĂ", a afirmat Diosi. El a menţionat că Marea Britanie şi SUA au cheltuit mulţi bani pentru a ajuta băncile, iar acestea trebuie să îi dea înapoi. Guvernul va analiza împreună cu BNR introducerea unui impozit suplimentar pentru bănci.
Citește pe Antena3.ro