x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Top 3 lucruri pe care le poţi cumpăra second-hand şi vei face o afacere bună

Top 3 lucruri pe care le poţi cumpăra second-hand şi vei face o afacere bună

16 Mar 2023   •   12:26
Top 3 lucruri pe care le poţi cumpăra second-hand şi vei face o afacere bună
Sursa foto: Shutterstock

O parte importantă a vieţii moderne pe care o trăim în ultimii ani o reprezintă cumpărăturile. Dincolo de nevoia reală ce stă la baza unei decizii de a cumpăra un produs, de multe ori, cădem pradă campaniilor inteligente de marketing. Dacă şi tu iubeşti shoppingul, dar trebuie să ai mai multă grijă cu bugetul tău, cumpărăturile second-hand sunt soluţia optimă.

În calitate de consumatori moderni, viața noastră se învârte în jurul cumpărării a diverse lucruri. Majoritatea dintre noi avem în case numeroase obiecte pe care descoperim că nu le-am folosit niciodată. Nu de puţine ori, ajungem să ne întrebăm când şi de ce am cumpărat un anume lucru fără a ne putea aminti. Acesta este unul dintre motivele pentru care regăsim pe site-urile de vânzări numeroase anunţuri ale persoanelor fizice ce caută cumpărători pentru diverse lucruri personale. Fie au cumpărat ceva ce nu le este util, fie nu se potriveşte mărimea ori modelul, fie, pur şi simplu, s-au răzgândit. Cu atât de mulți dintre noi făcând asta, creăm, de fapt, o oportunitate pentru alți oameni de a cumpăra articolele noastre la mâna a doua ca noi la un preț mult mai bun decât cel al retailerilor.

Iată care sunt cele mai populare lucruri second-hand pe care le poţi cumpăra second-hand, economisind sume importante de bani:

1.Maşini

Am văzut deseori în filme cât de mult iubesc oamenii mirosul unei maşini noi. Pentru cei al căror simţ olfactiv este puternic dezvoltat, producătorii de odorizante auto au scos pe piaţă un produs numit „maşină nouă”. Bineînţeles, un autoturism nou-nouţ are o serie întreagă de avantaje, însă diferenţa de preţ dintre acesta şi unul second-hand este deseori una semnificativă.

Totuși, cu cât se vând mai multe mașini noi, cu atât se măreşte şi piața de second-hand. Odată cu îmbunătățirea tehnologiei de construcție și atât de multă concurență, mașinile au din ce în ce mai puține probleme pe termen lung. Mașinile în stare foarte bună sunt vândute de primii lor proprietari tot timpul, pur și simplu pentru că își doresc ceva nou sau diferit. După o revizie tehnică atent făcută şi o căutare online de piese auto in Constanta pentru a face schimbările necesare, noua ta maşină second-hand îţi va fi alături mulţi ani de acum înainte.

2.Device-uri electronice

Tehnologia evoluează cu paşi repezi şi este greu să ţii pasul cu ea. Ceea ce era nou în urmă cu un an acum pare deja depășit. Dacă nu lucrezi într-un domeniu în care să ai nevoie de o tehnologie de top, produsele electronice second-hand vor fi perfecte pentru tine. Dacă tocmai ţi s-a stricat televizorul sau telefonul, şi o astfel de cheltuială nu are loc în bugetul tău, cu siguranţă, cumpărarea unui produs nou, de top, nu este posibilă. Însă, dacă vei opta pentru un model ceva mai vechi, poţi găsi second-hand o variantă perfectă din punct de vedere al raportului calitate/preţ. Astfel, vei putea înlocui produsul stricat, poate vei avea un model mai nou, iar bugetul tău nu va fi foarte afectat.

3.Îmbrăcămintea

Magazinele second-hand au apărut la finalul anilor `90 şi au câştigat, în timp, încrederea şi atenţia românilor. Avantajul iniţial al acestora a fost preţul mult mai mic al hainelor decât cel practicat la magazinele standard. Însă, în timp, clienţii au descoperit că multe dintre aceste haine au o calitate superioară faţă de unele noi, cu preţuri semnificativ mai mari. Chiar şi în momentul în care marii retaileri au deschis magazine în România, diferenţele de material şi de croi sunt mari între produsele second-hand şi cele noi comercializate.

 

 

Deşi preţul poate fi primul factor la care ne gândim atunci când discutăm despre produse achiziţionate la mâna a doua, acestea mai aduc un mare beneficiu. Refolosirea unui produs pentru o perioadă mai mare de timp înseamnă sustenabilitate, ceea ce aduce o mare favoare mediului înconjurător.

 

Sursa foto: Shutterstock

×