x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Transgaz: Cantitatea de gaze stocată a atins 2 mld. metri cubi

Transgaz: Cantitatea de gaze stocată a atins 2 mld. metri cubi

de Adrian Stoica    |    23 Iun 2023   •   13:08
Transgaz: Cantitatea de gaze stocată a atins 2 mld. metri cubi

România a ajuns în prezent la o cantitate de gaze naturale înmagazinate de 2,06 miliarde mc, ceea ce reprezintă 65% din capacitatea totală de înmagazinare, conform datelor furnizate de directorul general al Transgaz, Ion Sterian.

„Azi, 23 iunie, România are înmagazinate 2,06 miliarde metri cubi gaze, ceea ce reprezintă 65% din capacitatea totală de înmagazinare, de 3,170 miliarde. Cantitate reprezintă cu 845 milioane metri cubi mai mult faţă de aceeaşi dată a anului trecut", a precizat directorul general al companiei de gaze.

România are o capacitate de stocare de 3,9 miliarde de metri cubi de gaze și potrivit reprezentanților Romgaz aceasta va crește în perioada următoare. Societatea DEPOGAZ Ploieşti, care este deţinută 100% de către Romgaz, a primit un grant de 38 de milioane de euro pentru finanțarea proiectului de extindere a capacităţilor de stocare de la Bilciureşti. Acestea vor fi extinse cu peste 100 de milioane de metri cubi şi va fi crescută capacitatea de extracţie şi de injecţie în acest depozit.

 

×