x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Val uriaș de delfini eșuați

Val uriaș de delfini eșuați

de Valentin Gros    |    19 Aug 2020   •   19:30
Val uriaș de delfini eșuați

Tot mai mulți delfini eșuează pe plajele românești, acest fenomen amplificându-se îngrijorător comparativ cu anii trecuți, semnalează biologii de la organizația ecologistă Mare Nostrum din Constanţa.

„Au fost înregistrate 21 cazuri de la începutul lunii august şi până acum şi 74 de la începutul acestui an, în vreme ce anul trecut, în această perioadă, au fost raportate la numărul de urgenţă doar patru cazuri”, se arată într-un comunicat al organizației. „Cele mai multe cazuri de delfini şi marsuini eşuaţi, 177, au fost înregistrate în 2012 şi apoi în 2017 - 130 de exemplare”, menționează comunicatul citat.

Ecologiștii efectuează un recensământ al delfinilor din Marea Neagră. „Momentul în care vom avea cifrele va fi cu adevărat un moment istoric, pentru că niciodată, în istoria recentă, nu a mai fost derulată o astfel de campanie bazinală”, a declarat Marian Paiu, coordonatorul departamentului Conservarea Biodiversităţii, din cadrul Mare Nostrum.

Turiștii și locuitorii din zona costieră pot să raporteze incidentele cărora le cad victime delfinii la numărul de urgenţă DELFINI-0763255731.

 

×