x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri First Bank a înregistrat un profit net de 54 milione de lei în primul semestru din 2021

First Bank a înregistrat un profit net de 54 milione de lei în primul semestru din 2021

08 Sep 2021   •   21:00
First Bank a înregistrat un profit net de 54 milione de lei în primul semestru din 2021

First Bank (fosta Piraeus Bank), deţinută de fondul american de investiţii J.C. Flowers, a raportat pentru primul semestru din 2021 un profit net de 54 milioane de lei, în crestere semnificativă, de 2,5 ori faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, anunță instituția bancară.

Veniturile nete operaţionale ale băncii au crescut cu 10% faţă de S1/2020, atingând valoarea de 177 milioane lei.

În perioada ianuarie-iunie 2021, banca a generat o rentabilitate a capitalului (ROE) de 13,9%, iar la finalul lunii iunie, activele totale ale băncii se ridicau la 6,9 miliarde lei, indică informaţiile transmise de reprezentanţii instituţiei bancare.

“Rezultatele financiare ale primului semestru din 2021 reflectă o performanţă financiară robustă, cu niveluri solide de capital şi lichiditate”, spune Henk Paardekooper, CEO First Bank.

Valoarea creditelor acordate a înregistrat o evoluţie semnificativă pe toate segmentele de clienţi, ajungând la 4 miliarde lei, în creştere cu 3% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Un ritm susţinut de creştere se remarcă în special în zona de creditare a IMM-urilor, cu o creştere de 16% faţă de semestrul 1 2020, influenţată pozitiv şi de aderarea First Bank la programele de sprijin guvernamental. Instituţia bancară s-a alăturat programului IMM Invest şi în al doilea an de derulare, cu fonduri de 329,5 milioane lei alocate pentru 2021, în creştere cu 46% faţă de plafonul anului precedent.

În perioada raportată, depozitele atrase de First Bank însumează 5,5 miliarde lei, în creştere cu 4%.

Instituţia bancară a derulat ample procese de transformare, susţinute de investiţii în tehnologie, de peste 76.5 milioane de lei, începând cu 2019.

Pe parcursul primului semestru din 2021, First Bank a completat ecosistemul de soluţii digitale printr-o serie de aplicaţii menite să simplifice procesele de creditare atât pentru persoanele fizice cât şi pentru persoanele juridice. Astfel, în prezent, persoanele fizice pot aplica online pentru un credit ipotecar, cu un singur drum la bancă, la finalizarea tranzacţiei. De asemenea, First Bank a facilitat deschiderea de conturi pentru persoanele juridice de la distanţă, prin video banking cu agenţii băncii, 100% digital, cu semnătură electronică calificată.

“Continuăm să fim aproape de clienţi prin investiţii în digitalizare şi oferind soluţii de primă clasă, inovaţii care reconfirmă strategia First Bank, aceea de a fi digitali, păstrând dimensiunea umană”, adaugă Henk Paardekooper.

First Bank, clasată anul trecut pe locul 14 în topul celor mai mari bănci din România după active, este deţinută de fondul american de investiţii J.C. Flowers,cu o participaţie de peste 70%, aceasta fiind prima investiţie a fondului american în România. Din acţionariatul First Bank mai fac parte BERD, cel mai mare investitor instituţional străin din România, şi conducerea băncii.

Instituţia operează în România prin intermediul a 52 de sucursale, având peste 130.000 de clienţi activi.

Mediafax

×
Subiecte în articol: first bank