x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri O nouă viziune pentru România: Farmecul viitorului ne aparţine!

O nouă viziune pentru România: Farmecul viitorului ne aparţine!

27 Iul 2011   •   08:15

Liga Studentilor Romani din Strainatate (LSRS) implica tineri romani din tara si de peste hotare in conturarea unei viziuni pentru dezvoltarea Romaniei, provocandu-i la doua competitii unice: Concursul A.D. Xenopol si Pitch 4 Romania!

Bucuresti, 26 iulie 2011. La 140 de ani de la Marea Serbare de la Putna si de la Primul Congres al Studentilor Romani de Pretutindeni, Liga Studentilor Romani din Strainatate (LSRS) marcheaza trecerea timpului prin organizarea Forumului Romania Juna (Bucuresti, 12-14 august) si a pelerinajului la manastirea Putna (15 august). Cu aceasta ocazie, tineri romani din tara si din intreaga lume se reunesc pentru a contura o noua viziune de dezvoltare a Romaniei si a rememora evenimentele de o importanta istorica desfasurate in urma cu peste un secol.

Dialog intre generatii pentru viitorul Romaniei. In cadrul Forumului Romania Juna, care va avea loc la Bucuresti, sub inaltul patronaj al Bancii Nationale a Romaniei, vor fi discutate si se vor formula solutii la problemele stringente ale Romaniei. La eveniment vor participa atat experti consacrati, cat si tineri romani cu rezultate deosebite in plan academic si profesional. Astfel, dialogul intre reprezentanti de marca ai celor doua generatii va permite elaborarea unei viziuni viabile pentru dezvoltarea Romaniei. Discutiile grupului de expertiza Economie vor fi moderate de catre Daniel Daianu, profesor universitar la Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative (S.N.S.P.A) Bucuresti si membru al Parlamentului European in perioada 2007-2009. De-a lungul carierei, Daniel Daianu a prezidat Consiliul de Supraveghere al Bancii Comerciale Romane (BCR), a indeplinit functia de ministru al finantelor si de economist-sef al Bancii Nationale a Romaniei (BNR). Ionut Sibian este Directorul Executiv al Fundatiei pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC) si va coordona discutiile grupului de expertiza Solidaritate Sociala. In calitate de membru al Comitetul Economic si Social European de la Bruxelles, Ionut Sibian a fost raportor pentru Serviciul Civic European si Strategia Europeana in privinta Tinerilor. Experienta sa anterioara include pozitia de Presedinte al Federatiei Organizatiilor Neguvernametale pentru Dezvoltare (FOND) si membru in Consiliul Director al diferitelor organizatii europene si romanesti.

Discurs pentru viitor. In 1871, A.D. Xenopol rostea celebrul discurs la Primul Congres al Studentilor Romani de Pretutindeni, in prezenta unor personalitati marcante ale culturii romane precum: Mihai Eminescu, Mihail Kogalniceanu, Ioan Slavici, Titu Maiorescu s.a. Timp de 140 de ani s-au schimbat multe, dar importanta unui discurs puternic a ramas aceeasi. De aceea, cu ocazia evenimentelor de la Putna din 15 august 2011, LSRS ofera sansa tanarului care redacteaza cel mai bun discurs pe tema: “Construirea unei viziuni sustenabile pentru Romania: incursiune in trecut, prezent si viitor' de a fi ascultat de o audienta aleasa, devenind vocea generatiei actuale de tineri.

Cei interesati sunt invitati sa se inscrie in concurs trimitand discursurile lor pana la 1 august 2011 la adresa: xenopol@lsrs.ro. Mai multe informatii referitoare la concursul A.D. Xenopol sunt disponibile pe site-ul evenimentului: http://www.romania-juna.eu/participare/concurs-ad-xenopol/.

“Cu patru sute de ani aruncam noi gandirile si simtirile noastre inapoi si totusi, de vom privi bine in sufletul nostru, vom vedea cum se amesteca, in acel indepartat trecut, farmecul viitorului'. (A.D.Xenopol)

Viziunea ta pentru Romania! LSRS mai are o provocare pentru tinerii romani din intreaga lume: concursul Pitch 4 Romania. Tinerii sunt incurajati sa-si exprime opiniile in mediul online, postand pe pagina de Facebook a LSRS (http://www.facebook.com/lsrs.romania), pana la data de 1 august 2011, un video sau un text in care identifica o problema a Romaniei si propun solutionarea acesteia.

Premiile si regulile concursului sunt disponibile pe site-ul evenimentului Romania Juna: http://www.romania-juna.eu/participare/pitch-4-romania/.

Inscrierea la Forum. Tinerii prezenti la Forumul Romania Juna au oportunitatea extraordinara de a contribui la conturarea unei noi viziuni pentru Romania si de a intra in dialog atat cu experti consacrati, cat si cu tineri specialisti din diferite domenii de expertiza. Astfel, studentii si absolventii romani de pretutindeni sunt invitati sa se inscrie la Forum completand formularul disponibil online si trimitandu-si CV-ul la adresa romania-juna@lsrs.ro. Perioada de inscriere este 1 – 31 iulie 2011.

×
Subiecte în articol: mass media