x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii 19% dintre angajați vor bani pentru psihoterapeut și munca da acasă

19% dintre angajați vor bani pentru psihoterapeut și munca da acasă

03 Iun 2021   •   13:44
19% dintre angajați vor bani pentru psihoterapeut și munca da acasă

Circa 19% dintre angajaţi  vor ca printre beneficiile salariale să le fie acoperite costurile pentru psihoterapeut dar ș pentru munca de acasă, respectiv plata energiei electrice sau o parte din chirie, arată sondajul Undelucrăm.ro. 

12,6% dintre salariaţi vor ca angajatorul să le ofere tehnologia necesară pentru desfăşurarea activității, 11,4% vor un abonament la o companie care produce şi livrează mâncarea acasă, 11,4% vor abonament la sală, iar 10,1% îşi doresc asigurare medicală la o clinica privată. Totodată, 7,6% vor să le fie asigurate costurile pentru şedinţe la nutriţionist, 6,3% vor teste PCR pe cheltuiala companiei, 1,3% vor ca angajatorul să le ofere un abonament la o platformă de streaming și acelaşi procent doresc o primă sau un beneficiu minim de tipul tichetelor de masă. 

"Faptul că salariaţii îşi doresc ca angajatorii să le asigure costurile pentru psihoterapie este în concordanţă cu faptul că românii au fost cei mai stresaţi şi temători angajaţi anul trecut (dintre români, cehi, greci, unguri), însă doar 4% dintre ei au apelat la un psiholog, faţă de 34% în cazul cehilor, conform unui studiu realizat de Undelucram la finalul 2020", se arată în comunicat.

24,1% dintre angajaţii care au copii ar vrea ca angajatorul să le asigure costurile pentru o bonă. Alte beneficii foarte importante pentru părinţi sunt un abonament pentru copii la o clinică medicală privată - 22,4%, susţinerea costurilor pentru plata grădiniţei private - 19%, asigurarea unor cursuri de parenting - 19% şi asigurarea unor costuri pentru psihoterapie - 15,5%.

Cei mai mulţi au primit în pandemie beneficii precum tichete de masă - 27,1%, servicii medicale gratuite - 18,2%, decontarea transportului - 11%, decontarea utilităţilor pentru munca de acasă - 8,9%. Circa  6,5% au beneficiat de servicii de terapie sau coaching, 6,4% de teambuilding-uri online, 5,3% de programe de wellbeing, 5,1% au primit vouchere de vacanţă pentru turism intern.

La studiu au participat 2.812 de angajaţi, în perioada 18-24 mai. Aproape 59% au afirmat că în ultimele 12 luni au primit şi beneficii extrasalariale.

×
Subiecte în articol: angajati