x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii În căutarea unui loc de muncă? Iata ce NU TREBUIE să spuneți la INTERVIU

În căutarea unui loc de muncă? Iata ce NU TREBUIE să spuneți la INTERVIU

26 Oct 2015   •   18:42
În căutarea unui loc de muncă? Iata ce NU TREBUIE să spuneți la INTERVIU

Un raport realizat de specialiștii de la Infojobs arată că nu este necesar să vorbim mult pentru a face o impresie bună.

La un interviu fiecare detaliu contează. De la modul în care ne așezăm, până la felul în care dăm mâna - toate gesturile sunt analizate minuțios de intervievator. Limbajul nu face excepție de la această regulă. De fapt, poate juca un rol determinant în ceea ce privește viitorul loc de muncă, scrie abc.es.

Obiectiv privind problema, interviul este o conversație între două persoane, iar replicile pe care le dăm sunt o reflectare a personalității. De aceea, Infojobs consideră că unele cuvinte pot face o impresie bună, în timp ce altele nu ar trebui folosite sub nicio formă.

Calitatea argumentării și limbajul pe care îl utilizăm poate să ne individualizeze în mulțimea de candidați. De aceea, trebuie să ne definim ca „profesioniști care își doresc să învețe și să crească, entuziasmați în fața unei provocări profesionale în urma căreia să evolueze”, scrie Infojobs.

În acest sens, recrutorii apreciază termenii „compromis”, „capacitate”, „provocări”, „succese”, „toleranță”, „motivație”, „efort” și „încredere”.

La polul opus se situează cuvintele care trădează incertitudinea și lipsa de siguranță. Trebuie să ne demonstrăm fermi și să nu ne lăsăm intimidați de importanța momentului și, de aceea, termenii precum „teamă”, „eșec”, „iritare”, „singur”, „dezinteres” sau „problemă” sunt interziși în întâlniri de acest tip. Nici lexeme precum „niciodată”, „etc”, „voi încerca” nu trebuie folosite.

De cele mai multe ori este preferabil să vorbim mai puțin, dar să dovedim încredere în propria persoană, subliniază Infojobs 

×