x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Nu ne grăbim să ne întoarcem la muncă

Nu ne grăbim să ne întoarcem la muncă

de Valentin Gros    |    05 Mai 2020   •   16:40
Nu ne grăbim să ne întoarcem la muncă
Sursa foto: pixelnest/Getty Images/iStockphoto

Salariații care au lucrat la domiciliu se vor întoarce la locurile de muncă după terminarea stării de urgență. Libertatea de a circula nu este primită însă cu prea mult entuziasm, pentru că mulți se tem încă de efectele pandemiei.

Astfel, 7 din 10 angajați români își doresc să continue să lucreze o bună parte din timp de acasă și după relaxarea măsurilor pentru prevenirea răspândirii coronavirusului, relevă un studiu efectuat de Colliers International, companie de management al investițiilor.

Dintre respondenții chestionați în cadrul sondajului, “60% cred că lucrul la distanță ar fi util cel puțin 1-2 zile pe săptămână, iar 10% ar vrea să lucreze chiar 3-4 zile de acasă în perioada următoare”, se arată într-un comunicat al companiei.

Un sfert dintre angajați se așteaptă într-adevăr să revină la birou în luna mai, dar activitatea acestora în clădirile de birouri va fi reluată treptat. Unele companii vor aplica politici de lucru de la distanță pe o perioadă mai îndelungată, cel puțin pentru angajații care au copii, în contextul suspendării activității unităților de învățământ până în toamnă.

 

×