Născut la Medgidia, a debutat cu poezia "Arta" in anul 1949. Işi dovedeşte in curănd talentul literar, prin publicarea unor romane şi nuvele. Se remarcă apoi şi in domeniul dramaturgiei, dar şi in cel al regiei de film. De curănd şi-a lansat cartea "Nuvele şi istorii", primul volum de opere alese dintr-o serie de 11 proiectate de autor. Corneliu Leu implineşte astăzi 75 de ani.
"De la «inălţimea vărstei» mele, spus mult mai frumos decăt «inălţimea puterii politice» cu care se amăgesc unii, destinul mi-l comentez cu calificativul «de belea». Apreciaţi şi dumneavoastră: şaisprezece ani de copilărie frumoasă şi lectură liberă, patruzeci şi ceva de ani de dictatură anostă şi marxism-lenininsm subcultural; restul - amuzamentul nefast de a trăi printre oamenii tranziţiei, măngaiat de amăgitoarea libertate culturală care nu pot spune că nu mă ambiţionează. Momentele de graţie in care mă vizitează muzele sunt alăltăieri şi măine.
Cele mai reuşite personaje din literatură create de Corneliu Leu sunt «Călăul lui Dracula», in ficţiune, şi «Corneliu Leu», in publicistica din «In gura Leului». Cred că tocmai am răspuns ce personaj din literatura mea se aseamănă cu mine. In proză nu mi-am permis un asemenea narcisism, caracteristic autorilor lipsiţi de simţul existenţei altora. Poate in dramaturgie, pentru că textul dramaturgic e doar o propunere pentru un actor ca să te joace, deci nu eşti atăt de stupid ca să te admiri pe tine, ci ii faci lui bucuria asta.
Tocmai am definit destinul literaturii in perioada computerului. Am pus la cale un mare PORTAL DE CARTE ŞI ARTE (vizitaţi-l la www.cartesiarte.ro), in care vreau să-mi servesc confraţii, generaţia şi cultura romănească, realizănd o hartă activă şi permanentă in timp real, prin intervenţia şi adăugirile făcute de oricine şi oricănd in mod liber, cu orice crede de cuviinţă că este de nivel cu adevărat cultural, pentru a realiza mereu o tot mai complexă Hartă a Culturii Contemporane Romăneşti.
Regret că din motive de socializare nu m-am putut bucura de realizările mele atunci cănd ar fi fost cazul; dar mă bucură că alţii incep astăzi (cam palid şi-ntr-o lume vulgară) să se poată bucura.
Deviza mea de viaţă este: «Pluralitas». E şi titlul unei reviste de mişcare pluralistă a ideilor, pe care o public, dar şi polemica mea cu extremismul politic şi egocentrismul cultural. Oricum, dacă pe inţelepţi ii mai decade uneori in resemnare, resemnaţilor nu le aduce inţelepciune. Ce-i aia «vărstă» cănd e vorba de vis?! Dacă ne-am cobori cu toţii la prostia pragmatică, unde-ar mai ajunge omenirea?!"