x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta, Gina Gogean

Astăzi e ziua ta, Gina Gogean

09 Sep 2013   •   08:15
Astăzi e ziua ta, Gina Gogean

Una dintre personalităţile marcante ale gimnasticii feminine româneşti din anii ’90, Gina Gogean împlineşte astăzi 36 de ani. Îi urăm “La mulţi ani!”

“Cred că fiecare avem o şansă în viaţă şi şansa mea a fost să reuşesc în sport”
“Sunt foarte ocupată, am şi uitat că e ziua mea, îmi place să-mi petrec timpul cu băieţelul meu, sunt foarte concentrată pe creşterea lui, efectiv am pierdut noţiunea timpului, nu ştiu când trec zilele. În rest, predau la Universitatea de Vest «Vasile Goldiş» din Arad şi la Liceul Sportiv de la Deva antrenez o grupă de performanţă.
Sunt o persoană modestă, tratez totul cu seriozitate, ştiu că nu mai aşa poate ieşi ceva foarte bun, făcând un sport foarte riguros, am fost învăţată ca atunci când mă implic în ceva să o fac întru-totul pentru că nu mai aşa poţi ajunge la performanţă. Îmi place ceea ce fac şi cred că asta contează foarte mult.
Din punctul de vedere al antrenamentelor, al seriozităţii nu sunt diferenţe între gimnastica de acum şi cea din perioada mea de glorie. Singurul lucru care se schimbă sunt oamenii, copiii cu care lucrez sunt diferiţi, au alte dorinţe, alte aşteptări, ar vrea ca totul să se întâmple foarte repede, sigur că şi ritmul vieţii se schimbă şi astfel trebuie să te adaptezi, să ştii cum să-ţi duci elevii către performanţă, e mai dificil decât pe vremea mea. E foarte important ca toată lumea să înţeleagă, de la copii la adulţi, că trebuie să facem mişcare, nu neapărat gimnastică, sport, în general. Cred că aici trebuie să umblăm noi, antrenori, profesori, părinţi, societate, instituţii. De-a lungul timpului am învăţat că trebuie să fii serios în ceea ce faci, indiferent cu ce te ocupi şi asta încerc să transmit mai departe, elevilor şi studenţilor mei.
Din păcate, timpul trece foarte repede. Mi-am dat seama, de curând, că au trecut 15 ani de când m-am retras din gimnastică şi habar n-am când au trecut. Nu-mi pare rău de nimic, cred că fiecare avem o şansă în viaţă şi şansa mea a fost să reuşesc în sport şi acum, de ce nu, în activitatea profesorală.
La început de an de viaţă, îmi doresc sănătate şi cât mai mult timp de petrecut cu băieţelul meu.”

×
Subiecte în articol: gina gogean