x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta, Ioan Andone

Astăzi e ziua ta, Ioan Andone

de Ramona Vintila    |    15 Mar 2013   •   00:03
Astăzi e ziua ta, Ioan Andone
Sursa foto: Razvan Pasarica/Intact Images

Ioan Andone împlineşte astăzi 53 de ani. Jurnalul Naţional îi urează “La mulţi ani!”.

Fotbalul trebuie să-l faci pentru suporteri
“În ultimul timp, am fost şi am vizionat foarte mult fotbal. Am fost în urmă cu câteva săptămâni în Spania, am vizionat trei meciuri, am fost şi la Londra unde am văzut două meciuri. Vizionez, mai învăţ pentru că sunt mult mai liniştit, am un ochi de ansamblu din tribună asupra jocului, ce noutăţi tactice pot apărea, cum reacţionează suporterii, cum îşi încurajează echipele, ce încălziri se fac pentru ca jucătorii să intre 110% pregătiţi din primul minut, sunt lucruri importante de care nu am prea avut timp până acum. Nu am avut timp să merg să văd meciuri, am văzut doar înregistrările. Am avut discuţii cu destul de multe echipe în perioada asta şi acum sunt în discuţii cu o echipă din Arabia Saudită. Din vară, cred şi sper că voi antrena. Sigur că mă interesează să antrenez în România, dar mă interesează o echipă care să vrea să câştige campionatul, care să aibă proiecte, să nu-mi pară rău că-mi pierd timpul.

Primii oameni care m-au făcut să-mi placă fotbalul au fost profesorii mei de sport, apoi a fost Mitică Pătraşcu, Dumnezeu să-l ierte şi nea’ Mircea Lucescu, care mi-a făcut debutul în divizia A. Au fost patru oameni care şi-au pus amprenta asupra carierei mele şi care m-au făcut practic să aleg fotbalul şi nu alt sport. Pe vremea aceea jucam baschet şi îmi plăcea foarte tare.

Fotbalul m-a făcut să fiu respectat în România, fotbalul m-a făcut să am foarte mulţi duşmani, pentru că în momentul în care câştigi cupe şi campionate mulţi devin invidioşi, este o trăsătură care îmi este străină, eu nu pot fi invidios pe nimeni. Eu mă bucur să cunosc sau să văd români care reuşesc, români care au bani şi reuşesc în business sau în orice altceva, mă bucur pentru ei, îi felicit. Mulţi se uită la mine şi nu le vină să creadă că le spun asemenea cuvinte.

Vreau să vă spun că, în calătoriile mele în Spania şi Anglia, am fost realmente uimit de ataşamentul suporterilor, indiferent că echipa lor a pierdut acasă. Cred că toată lumea trebuie să înţeleagă că fotbalul şi nu numai, orice sport pe care îl faci, trebuie să-l faci pentru suporteri. Vorbesc despre fotbal pentru că este unul dintre cele mai iubite şi mai urmărite sporturi. Fotbalul trebuie să-l faci pentru suporteri şi nu pentru tine ca persoană.”

×
Subiecte în articol: ioan andone