x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta, Maricica Puică

Astăzi e ziua ta, Maricica Puică

de Ramona Vintila    |    30 Iul 2013   •   00:56
Astăzi e ziua ta, Maricica Puică
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Una dintre atletele de aur, care a bucurat milioane de români prin performanţele sale, Maricica Puică a împlinit ieri 63 de ani. Jurnalul Naţional îi urează “La mulţi ani!”

“Drumul meu în sport a fost foarte greu, dar extraordinar de frumos”

“Mă bucur, dar în acelaşi timp sunt şi tristă pentru că a mai trecut un an, am îmbătrânit, ca pensionar suferi când mai trece un an, dar când eşti cu familia şi prietenii gândurile îţi zboară către ceva frumos şi atunci mergi înainte. Îmi petrec zilele la Câmpulung Muscel, am opt căţei şi toată ziua mă ocup de ei, ca de nişte copii.

Am fost în activitate sportivă 24 de ani, am plecat de la zero, dar dacă vrei să faci ceva cu adevărat, muncind, chiar dacă nu ai un talent extraordinar, prin muncă şi prin sacrificii poţi să-ţi vezi visul cu ochii, să poţi obţine cea mai frumoasă medalie, de la Jocurile Olimpice.

Dacă mă năşteam în altă parte, cred că aş fi făcut aceeaşi performanţă, aş fi luat medaliile pe care le-am luat, dar mult mai uşor, puteam să obţin mai mult în sport. Nu-mi pare rău că Dumnezeu a vrut să mă nasc aici şi că am putut face pentru România ceea ce am făcut. Sunt mândră că sunt româncă. Am avut foarte multe ocazii să rămân afară şi nu am făcut-o. Drumul meu în sport a fost foarte greu, dar extraordinar de frumos. Singurul lucru pe care îl regret este faptul că nu am copii, dar nu poţi să le ai pe toate în viaţă.

Am 43 de ani de căsătorie şi le doresc tuturor să fie fericiţi, aşa cum am fost noi, eu şi soţul meu Ioan Puică. Am o căsnicie frumoasă, o iubire adevărată, în sport am obţinut toate medaliile care se puteau obţine, aşa că mergem înainte, trebuie să fim mulţumiţi cu tot ce avem şi ce am obţinut. Dacă ar fi să o iau de la capăt, tot aici aş vrea să ajung.

În afară de sănătate nu pot să spun că-mi mai doresc ceva, îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru tot ce am. M-aş bucura din suflet ca în România viaţa copiilor şi a bătrânilor neajutoraţi, a românilor, în general, să fie mai bună. E atât de multă sărăcie şi suferinţă în ţara asta şi mi-aş dori tare mult să-i pot ajuta pe toţi, dar din păcate nu am această posibilitate.”

×
Subiecte în articol: maricica puică