x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta, Ştefan Birtalan

Astăzi e ziua ta, Ştefan Birtalan

de Ramona Vintila    |    25 Sep 2013   •   00:02
Astăzi e ziua ta, Ştefan Birtalan

A fost desemnat cel mai bun jucător de handbal din lume în 1974, 1976 şi 1977, ani în care a câştigat şi titlul de cel mai bun sportiv român, o legendă a handbalului... Ştefan Birtalan împlineşte astăzi 65 de ani. Jurnalul Naţional îi urează “La mulţi ani!”

“Toţi ne-am bucura tare mult ca handbalul să fie acolo unde merită, sus”

“Îmi conserv energia pentru a trăi bine, în sensul că nu sunt implicat direct în anumite activităţi. Am şedinţe la Consiliul de Administraţie a Federaţiei Române de Handbal, unde sunt membru, apoi la Clubul Steaua, la meciurile echipelor care joacă în Bucureşti, în rest mă plimb mult, trebuie să am grijă de sănătate.
Sportul se face cu foarte multă seriozitate, pasiune, perseverenţă, foarte multă muncă, puţin talent şi deja am spus cele mai importante calităţi pe care trebuie să le aibă un sportiv ca să ajungă la performanţă. Sigur, contează să ai şi colegi excepţionali cum am avut eu, pentru a face o echipă redutabilă. Lucrurile s-au schimbat în sport din perioada mea de glorie şi până acum, şi nu toate în bine, din păcate, în sensul că pasiunea a rămas, poate la unii, însă pasiune fără disciplină şi rigoare nu se poate. Acesta este unul dintre minusurile mari astăzi, această lipsă de implicare, inclusiv din partea autorităţilor.
Sunt lucruri pe care le-am făcut bine, zic eu, în sensul că am făcut parte dintr-o echipă foarte puternică, ne mândrim cu acest lucru şi cu performanţele noastre. Sunt mândru că încă mai sunt la noi echipe de handbal care fac performanţă şi la un nivel destul de bun, la băieţi se poate face mult mai mult, sper. Toţi ne-am bucura tare mult ca handbalul să fie acolo unde merită, sus, dacă nu se poate la nivelul la care am fost noi, să fim campioni mondiali, dar să fim prezenţi la Campionatele Mondiale, la Campionatele Europene.
Cred că fiecare ar trebui să se bucure de ceea ce are, dar să ne dorim mai mult de la noi, pentru că trebuie să fim obiectivi şi să recunoaştem că de multe ori ne mulţumim cu puţin. În rest, să fie linişte şi pace!”

×
Subiecte în articol: Stefan Birtalan