x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Azi e ziua ta, Gabriel Zbârcea

Azi e ziua ta, Gabriel Zbârcea

de Ramona Vintila    |    18 Feb 2014   •   15:38
Azi e ziua ta, Gabriel Zbârcea
“Să fii avocat în România de astăzi înseamnă să ai o , să anticipezi nevoile clienţilor, să dai dovadă de flexibilitate şi creativitate. Să te adaptezi”

Am ales avocatura pentru că este cea mai liberă şi liberală profesie

Gabriel Zbârcea, managing partner al uneia dintre cele mai mari case de avocatură, Ţuca Zbârcea & Asociaţii, împlineşte astăzi 41 de ani. Jurnalul Naţional îi urează “La mulţi ani!”

“Sunt alături de familie, de soţia mea, Anda, şi cei trei copii. Am plecat din Bucureştiul suprasaturat de griji, de polemici şi dispute să caut linişte şi soare. Trebuie să recunosc că cel mai bine mă simt atunci când mă aflu în casa noastră de la munte. E paradoxal, pentru că marea îmi place mai mult…

Am realizat că vreau să fac abia în clasa a XII-a, la Lazăr, era clar că îmi plăcea mai mult să citesc decât să rezolv derivate şi integrale, eram mult mai atras de disciplinele umaniste. Şi aşa am intrat la Facultate în 1991. În 1995, după licenţă, aveam de ales între a fi judecător şi a mă face avocat. Am ales avocatura, cea mai liberă şi liberală profesie. Să fii avocat în România de astăzi înseamnă să ai o pentru a jongla cu miile de reglementari, să anticipezi nevoile clienţilor, să dai dovadă de flexibilitate şi creativitate. Să te adaptezi.
Nu regret decât lucrurile pe care nu le-am făcut. Sunt foarte mulţumit de cum am reuşit să creştem ca firmă, sunt mândru de clienţi, de echipă, de oamenii aceştia care îmi sunt şi prieteni. Am luat de fiecare dată deciziile pe care le-am considerat a fi cele mai bune, care să mă împlinească profesional. Anii de început au fost cei în care m-am format atât din punct de vedere profesional, dar şi ca om, ca bărbat, am acumulat mult, m-am călit şi cumva m-au pregătit, fără să-mi dau seama, pentru ceea ce avea să vină: fondarea unei firme de avocatură alături de partenerii şi prietenii mei şi intrarea într-o nouă etapă, aceea de antreprenor. Poate că a fost o dovadă de curaj să plec de la firma la care eram partener în 2004 şi mai apoi să plec de pe o poziţie în spaţiul public, ca şef al AVAS, în 2005 pentru a fonda Ţuca Zbârcea & Asociaţii; dar, cum spuneam, n-aş schimba nimic.

În afară de sănătate, îmi doresc amintiri şi linişte sufletească – ceea ce vă doresc şi dumneavoastră şi tuturor cititorilor prestigiosului dumneavoastră cotidian. Îmi mai doresc înţelegere, să evit automulţumirea şi lipsa de smerenie.”

×