x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Rugăciunea românilor pentru data de 3 martie, care te apără de necazuri și blesteme, în ziua Sfinților Mucenici Eutropie, Cleonic și Vasilisc

Rugăciunea românilor pentru data de 3 martie, care te apără de necazuri și blesteme, în ziua Sfinților Mucenici Eutropie, Cleonic și Vasilisc

de Redacția Jurnalul    |    03 Mar 2024   •   08:40
Rugăciunea românilor pentru data de 3 martie, care te apără de necazuri și blesteme, în ziua Sfinților Mucenici Eutropie, Cleonic și Vasilisc

Luna martie începe cu o zi foarte importantă pentru creștini. În data de 3 martie sunt sărbătoriți Sfinții Mucenici Eutropie, Cleonic și Vasilisc, iar cu această ocazie, se spune o rugăciune specială. De asemenea, credincioșii respectă o tradiție.

Credincioșii respectă o mulțime de sărbători și în luna martie, înainte de Postul Paștelui. Data de 3 martie vine cu o nouă sărbătoare importantă, transmite spynews.ro.

În această zi sunt sărbătoriți trei sfinți, iar credincioșii merg la biserică și se roagă pentru a ține departe necazurile din familia lor.

Ce rugăciune spun românii în data de 3 martie

Rugăciunea zilei de 3 martie îi protejează pe credincioși de necazuri, blesteme și problemele cu care ar putea să îi facă sî piardă tot.

Este foarte puternică și este recomandat să fie citită încă din primele ore ale dimineții de duminică, pe stomacul gol. De asemenea, poate fi rostită și la întoarcerea de la biserică.

”Mucenicii Tăi, Doamne, întru nevoinţele lor, cununile nesctricăciunii au dobândit de la Tine, Dumnezeul nostru. Că având tăria Ta, pe chinuitori au învins; zdrobit-au şi ale demonilor neputincioase îndrăzniri. Pentru rugăciunile lor, mântuieşte sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule.

Sfinţilor Mucenici, cei întocmai la nu­măr cu Preasfânta Treime, arătându-vă că, în credinţa voastră în Sfânta Treime cugetaţi cu adevărat acelaşi lucru, aţi aflat aceeaşi cunună, Sfinţilor Mucenici Eutropie, Cleonic şi Vasilisc, bunilor protectori ai familiei.

Pentru credincioşii care să­vârşesc pomenirea voastră prea­sfântă şi care laudă sfinţitele voastre lupte Dumnezeieşti, ce­reţi de la Dumnezeu, măriţilor mucenici, ca să dăruiască nouă protecție dumnezeiască și ferirea de rele și necazuri, așa să ne ajute Dumnezeu.

Amin!”.

Ce tradiție respectă credincioșii în 3 martie

În ziua în care Sfinții Sfinții Mucenici Eutropie, Cleonic și Vasilisc sunt sărbătoriți, credincioșii merg la biserică, iar la ieșirea de la slujbă aprind o lumânare pentru ca familia lor să fie protejată.

De asemenea, alți credincioși țin post, sau alții fac o pomană la biserică. Acestea diferă în funcție de zona din țară în care se află.

×
Subiecte în articol: rugaciune blesteme 3 martie